BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjempeordre til Ericsson og Nokia

Svenske Ericsson og finske Nokia har sammen fått en av verdens største ordre på nytt mobilnett. Ordreverdien er på godt over 16 milliarder kroner og gjelder installeringen av det amerikanske mobilselskapet Cingular sitt nye GSM-nett.

Frode Eriksen
3. des. 2001 - 10:40

Både for Ericsson og Nokia er bestillingene fra USA både ekstra kjærkomne og ekstremt store.

Ingen av selskapene har tidligere landet tilsvarende enkeltkontrakter. Men så er Cingular Wireless sitt prosjekt også enestående. Selskapet skal nemlig bytte ut sitt eksisterende TDMA-mobilnett med GSM-teknologi. Selskapet sier selv i en pressemelding at dette blir gjort fordi GSM-teknologien er verdensledende og at teknologibyttet skjer for å gjøre overgangen til tredje generasjons mobilnett enklere.

Byttet blir betraktet som en seier for europeisk GSM-industri som har bidratt til at GSM i dag er verdens mest benyttetde teknologi for mobilnett, foreløpig med unntak for USA og Sør-Korea der man har valgt andre løsninger med et par unntak i USA.

Nokia får den minste delen av de to nordiske selskapene med vel 8,5 milliarder kroner, mens Ericssons del er større uten at selskapet har sagt hvor stor, melder de to selskapene i hverandres pressemeldinger.

Men konsernsjef i Ericsson, Kurt Hellström bekreftet sist uke at Ericsson fikk den største delen av kontrakten. I tillegg er tyske Siemens valgt som leverandør til mobilnettet.

Det amerikanske mobilselskapet skal starte byggingen av det nye nettet neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.