BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjemper mot telefusjon

Telecom Italia vil forsøke å skaffe til veie inntil 22 milliarder dollar for å betale ut ekstraordinært utbytte eller kjøpe tilbake aksjer i et forsøk på å hindre Olivettis oppkjøpsplaner.

Frode Eriksen
9. mars 1999 - 11:14

De fire bankene som Olivetti samarbeider med har gått med på å gi selskapet et lån på ti millarder dollar som et ledd i arbeidet med å få kjøpt Telecom Italia.

Ifølge The Wall Street Journal betyr det at kampen om det italienske teleseskapet hardner til. Et ekstraordinært utbytte mener Telecom Italia vil skape lojalitet til de eksisterende eierne, mens et tilbakekjøp av aksjer vil øke aksjeverdien, og begge metodene anses som alternativer for å holde Olivetti unna, ved å gjøre selskapet dyrere.

Avisen siterer kilder som sier at Telecom Italia vil komme med en uttalelse om dette i løpet av uka. Det har vært spekulert i at Telecom Italia Mobile, som er organisert som et eget aksjeselskap, selv skulle legge inn et kunkurrerende bud på Telecom Italia. Svaret på dét kommer kanskje på onsdagens styremøte i selskapet.

Imidlertid kan Telecom Italias eget initiativ for å hindre en fusjon med Olivetti bli underkjent av rettssystemet, som ikke tillater aktive tiltak for å hindre et oppkjøp fra det selskapet det er lagt inn bud på.

Olivetti ventes å komme med det formelle budet til Telecom Italias aksjeeiere i april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.