Kjempesmell og masseoppsigelser i AMD

AMD har slitt med underskudd, og datterselskapet ATI skaper ytterligere problemer.

Kjempesmell og masseoppsigelser i AMD

AMD har slitt med underskudd, og datterselskapet ATI skaper ytterligere problemer.

Intel er en av IT-bransjens store pengemaskiner, men slik går det ikke for alle som opererer i den samme delen av Markedet.

Utfordreren AMD (Advanced Micro Devices) sliter med å utfordre markedslederen, og selv om de i perioder har bedre produkter er det vanskelig for utfordreren å levere tilfredsstilelnde resultater til sine aksjonærer.

Selskapet har slitt med underskudd i flere kvartaler, og nå kommer også en regnskapsmessig bombe.

AMD forteller at de tar en regnskapsmessig engangsavskriving på hele 880 millioner dollar fordi en forretningsenhet i nylig erværvede ATI ikke presterer som forventet. Det dreier seg om enheten som leverer teknologi til digitale TV-er og til håndholdte enheter.

AMD kjøpte grafikkortprodusenten ATI i 2006 for 5,4 milliarder dollar. ATI var på mange måter i samme posisjon som AMD. De var nummer to i sitt marked, og AMD har ikke klart å løfte ATI frem i kampen mot markedslederen Nvidia.

Endel av gigantunderskuddet til AMD vil dekkes opp gjennom salg av fabrikkutstyr for cirka 190 millioner dollar, men det er ikke nok. Dermed må AMD ty til masseoppsigelser, og de forteller at hver tiende stilling skal kuttes før året er omme.

Oppsigelsesrunden skal allerede være i gang, og AMD vil regnskapsføre en kostnad på 32 millioner dollar i forbindelse med oppsigelsene.

    Les også:

Til toppen