RESULTATERFINANS

Kjempetap for EDB i fjerde kvartal

Den ferske EDB Business Partner-sjefen John Arne Haugerud må legge frem blodrøde tall for fjerde kvartal.

30. jan. 2003 - 08:19


Les også:



Styret i IT-giganten forteller nå at man har vedtatt en "fornyelse av konsernets forretningsstrategi." Strategiendringene skal bidra til øket lønnsomhet gjennom en tydeligere og mer fokusert kjernevirksomhet, en bedre utnyttelse av konsernmodellen og en mer kundeorientert virksomhetsstyring. Konsernet vil etter endringene være fokusert på å levere produktivitetsfremmende IT-løsninger til større private og offentlige virksomheter i Norden, hvor IT er virksomhetskritisk.

Videre heter det at "konsernet skal etter endringene kun utvikle og selge applikasjoner i bransjene Bank & Finans og Telekommunikasjon." Om dette betyr at EDB skal legge ned eller kutte ut noe er ikke klart.

De store omleggingene kommer på konsulentsiden. "Konsulentvirksomheten er i dag lønnsom for konsernet, men har ikke kritiske størrelse til å kunne nå sine mål på lang sikt. Deler av dagens konsulentvirksomhet vil gi høyere verdiskapning integrert i de andre forretningsområdene. Andre deler av konsulentvirksomheten har et høyere potensial for verdiskapning utenfor konsernet", skriver selskapet. Dette betyr salg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.