BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjempetap i Globalstar

Globalstar, som forsøker å selge telefoni via satellitt, tapte 1,8 milliarder dollar eller over 16 milliarder kroner på driften siste kvartal. Nå tror knapt selskapet selv på at en klarer å komme over på en positiv drift.

Frode Eriksen
3. apr. 2001 - 10:26
Globalstars kommende krise er også dårlige nyheter for hovedaksjonær Loral Space & Communications som eier 39 prosent av selskapet og har investert 1,3 milliarder dollar.

Forretningsplanen fra så sent som i 1999 forutså en inntektsstrøm på flere hundre millioner dollar innen utgangen av 2000. Men i fjor endte tapene på 3,8 milliarder dollar, mens inntektene ble beskjedne på 3,7 millioner dollar. Selskapet har også avskrevet 300 millioner dollar i 2000. I januar stanset selskapet alle nedbetalinger av gjelden på 3 milliarder dollar.

Dermed kan en amerikansk konkursdomstol, der selskapet kan søke beskyttelse mot å bli slått konkurs mens en arbeider med alternative planer, bli løsningen.

Loral sier allerede at en er usikker på om det er mulig å refinansiere selskapet med så gode betingelser en ønsker. Selskapet sliter også med et søksmål framsatt av franske Alcatel etter at Loral brøt en avtale.

Selskapet hadde 153 millioner dollar for lite til å dekke de løpende og faste kostnadene, skriver Wall Street Journal. En engangskostnad tatt i siste kvartal på hele 1,33 milliarder dollar utgjør det meste av underskuddet.

Et annet problem er at selskapet har problemer med satellittene som utgjør ryggraden i selskapets virksomhet, som er en slags form for mobiltelefoni via satellitt. Hele elleve av selskapets 52 satellitter har opplevd det selskapet kaller for mindre strømfeil ved at solcellepanelene ikke fungerer tilfredsstillende. To satellitter fungerer ikke i hele tatt. Dette forsinker også utplasseringen av nye satellitter.

Globalstar sier i en pressemelding at selskapet har tilstrekkelig med penger til å drive ut året. Men uten kundevekst og økt bruk, er det lite som tyder på at selskapet vil øke kontantbeholdningen vesentlig. Per 18. mars hadde selskapet 40.000 kunder.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.