BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjempetap i Globalstar

Globalstar, som forsøker å selge telefoni via satellitt, tapte 1,8 milliarder dollar eller over 16 milliarder kroner på driften siste kvartal. Nå tror knapt selskapet selv på at en klarer å komme over på en positiv drift.

Frode Eriksen
3. apr. 2001 - 10:26

Globalstars kommende krise er også dårlige nyheter for hovedaksjonær Loral Space & Communications som eier 39 prosent av selskapet og har investert 1,3 milliarder dollar.

Forretningsplanen fra så sent som i 1999 forutså en inntektsstrøm på flere hundre millioner dollar innen utgangen av 2000. Men i fjor endte tapene på 3,8 milliarder dollar, mens inntektene ble beskjedne på 3,7 millioner dollar. Selskapet har også avskrevet 300 millioner dollar i 2000. I januar stanset selskapet alle nedbetalinger av gjelden på 3 milliarder dollar.

Dermed kan en amerikansk konkursdomstol, der selskapet kan søke beskyttelse mot å bli slått konkurs mens en arbeider med alternative planer, bli løsningen.

Loral sier allerede at en er usikker på om det er mulig å refinansiere selskapet med så gode betingelser en ønsker. Selskapet sliter også med et søksmål framsatt av franske Alcatel etter at Loral brøt en avtale.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.