Kjempeunderskudd i Merkantildata

Tom Adolfsen skuffet selv de mest pessimistiske da han i dag morges la frem resultatet fra andre kvartal. Totalt kvitter han seg med 1.430 ansatte for å få kontroll.

Tom Adolfsen skuffet selv de mest pessimistiske da han i dag morges la frem resultatet fra andre kvartal. Totalt kvitter han seg med 1.430 ansatte for å få kontroll.

Sjelden har det knyttet seg så stor spenning til et kvartalsresultat. Merkantildatasliter tungt etter nyttårsaften og tynges ytterligere av oppkjøpet av Getronics Norge. Mange trodde det skulle bli ille, og de mest optimistiske tippet et minus-resultat på opp mot 300 millioner kroner.

Les:


Enorm usikkerhet om Merkantildata-tall

Men Tom Adolfsen skuffet selv de største pessimistene.

Omsetning i andre kvartal i år endte på 2,23 milliarder, mot 2,7 milliarder i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på -397 millioner, mot et overskudd på 60 millioner kroner i fjor. Adolfsen har brukt 296 millioner kroner på å omstille både gamle Merkantildata og Getronics Norge i andre kvartal. Totalt i første og andre kvartal avskrev han 480 millioner kroner for omstilling.

Pessimistene i markedet mente at hvis resultatene fra andre kvartal var verre enn i første kvartal, ville Adolfsen måtte gå. Men dette skjedde ikke.Adolfsen har blant annet reddet seg ved å legge frem en svært aggressiv plan for å få snudd selskapet rundt.

For å få kontroll og vise handleevne har Adolfsen grepet til motorsagen, og kutter av både armer og ben. Han har allerede kvittet seg med 800 ansatte, primært fra Systems og Communication-divisjonene. Av dette er 626 sagt opp, og 208 ansatte er solgt gjennom selskapene iTet, Cinet og Formula.

Og Adolfsen stopper ikke her. Han skal børsnotere Application-divisjonen og selge utdannelsesvirksomheten, noe som vil kutte staben med ytterligere 630 ansatte. Når han er ferdig med dette har han kvittet seg med 1430 ansatte.

Til toppen