Kjempevekst for SAP i USA

SAP tar markedsandeler, og bykser voldsomt frem i USA, i perioden etter at Peoplesoft ble kjøpt opp.

SAP tar markedsandeler, og bykser voldsomt frem i USA, i perioden etter at Peoplesoft ble kjøpt opp.

SAP melder om 17 prosent vekst i programvaresalget og hevder de spiser solide markedsandeler fra sine hardeste konkurrenter.

Programvareinntektene endte på 434 millioner euro for første kvartal, som endte 31. mars. Dette representerer en vekst på 17 prosent, eller 20 prosent vekst hvis valutakursene hadde vært konstante, men svak dollar mot euro svekker inntrykket noe. Veksten i USA er nemlig sterkest, med 27 prosent økning til 131 millioner euro i kvartalet, og hele 35 prosent vekst målt i dollar.

SAP mener dermed å ha kapret fire prosentpoeng markedsandel fra sine argeste konkurrenter, basert på programvaresalg i dollar. Sine hovedkonkurrenter regner SAP som Microsofts forretningsprogramvaredel, Oracles forretningsapplikasjonsdel, estimert og inkludert Peoplesoft, og Siebel Systems.

Ved hjelp av estimater og rapporterte data regner SAP seg frem til at de har 58 prosent av programvaresalget i forhold til disse tre store konkurrentene. Dette er opp fra 54 prosent samme kvartal i fjor, og 55 prosent fjerde kvartal 2004.

Med sterk vekst i USA regner SAP at de nå har en markedsandel på 41 prosent i USA, opp hele 7 prosentpoeng fra samme kvartal i fjor.

Selskapet nevner ikke Oracles oppkjøp av Peoplesoft i sin resultatoversikt, men har helt klart jobbet med å selge til Peoplesoft-kunder, som i følge en spørreundersøkelse fra Yankee Group var svært usikre på fremtiden, i hvertfall frem til Oracle fikk lagt frem sine planer. Etter dette hevder Oracle at nervene roet seg betraktelig. SAP kan også ha hatt fordel av at Oracle måtte fokusere på oppkjøpet.

SAP-sjef Henning Kagermann er selvsikker i sin beskrivelse av situasjonen.

- Den fortsatte styrken i SAPs resultater er et nytt eksempel på hvor mye vi har distansert oss fra andre programvareselsakper, og gapet fortsetter å øke, sier han.

For hele året forventer selskapet en vekst i programvaresalget på i overkant av ti prosent.

Totale inntekter var på 1,729 milliarder euro, opp 11 prosent i forhold til samme kvartal i 2004. Overskuddet økte med 11 prosent til 254 millioner euro.

Til toppen