Kjendiser i Treffpunkt

Statsminister Kjell Magne Bondevik trykket - om enn noe nølende - på venstre museknapp for å sette i gang eldrenettavisen Treffpunkt. - Min kunnskap om data har begrenset seg til å kunne spille kabal og minesveiper, sa han under åpningsermonien der næringsminister Sponheim hedret Heradstveit.

Statsminister Kjell Magne Bondevik trykket - om enn noe nølende - på venstre museknapp for å sette i gang eldrenettavisen Treffpunkt. - Min kunnskap om data har begrenset seg til å kunne spille kabal og minesveiper, sa han under åpningsermonien der næringsminister Sponheim hedret Heradstveit.

Den gamle NRK-kjendisen Per Øyvind Heradstveit hadde klart å samle en imponerende politisk tropp da Eldreavisen Treffpunkt hadde premiere på nettet i dag. Statsminister Kjell Magne Bondevik var der sammen med næringsminister Lars Sponheim. Og tidligere stortingspresident Jo Benkow er hentet inn som styremedlem.

Heradstveit hadde vært ute i forkant av nyhetene og lagt ut et referat av Bondeviks tale slik at dette allerede lå på forsiden til Treffpunkt da skjermbildet dukket opp på storskjerm. Det skjedde etter at Bondevik hadde trykket på en gigantisk "start"-knapp.

Bondevik har jo ikke akkurat kunne skilte med vidstrakte datakunnskaper og er i media hengt ut for ikke en gang kunne lese sin egen e-post. Men i dag klarte Bondevik å sende en ny tjeneste ut i det store internettet.

- Min kunnskap om data har begrenset seg til å kunne spille kabal og minesveiper, innrømmet statsministeren i sin tale. Bondevik viste imidlertid vilje til nye takter på dette feltet.

- Jeg skal få ny PC på kontoret og skal lære meg denne. Nå er jeg i ferd med å bryte nye baner., sa han videre og mente at data absolutt også burde ha sin plass blant dem som har nådd pensjonsalderen.

- Datateknologien er ofte mest forbundet med yngre og middelaldrende mennesker, ikke eldre. Det behøver ikke være slik. Moderne datateknologi kan gi de eldre noe å dra nytte av og hjelp til å bryte ut av isolasjon. Mange eldre ønsker en aktiv arbeidsinnsats også etter pensjonisttilværelsen har begynt. Da kan data kan gi eldre muligheten til å være mobile og kan unngå passivitet. Dette er en felles kommunikasjonskanal som kan skape engasjement i samfunnsdebatten, mente Bondevik under lanseringen av Treffpunkt i dag.

Eldrenettverkene har bygd seg opp til en vesentlig faktor på det amerikanske nettmarkedet og slått svært godt an som kontaktskapende verktøy på det vidstrakte amerikanske kontinentet.

Nærings- og IT-minister Lars Sponheim trakk fram at lite hadde blitt til i verden om det ikke var for ildsjeler som Per Øyvind Heradstveit.

-Vi er opptatt av at dette skal bli en mulighet for alle. Men det står og faller på enkeltmenneskene. Teknologien vil aldri overta rollen som ildsjeler. Dette prosjektet hadde aldri blitt til om det ikke var for Per Øyvind Heradstveit. Statsråder kan smile og trykke på knapper, men fremdeles trenger vi ildsjelene, understreket han.

]Allerede i dag finnes den norske tjenesten Seniornett som et nettsted spesielt rettet mot den eldre del av befolkningen. Men også herfra sto gratulantene i kø uten at konkurranseelementet var synlig. De to nettstedenes redaktører proklamerte at de heller skulle samarbeide enn å konkurrere. Treffpunkt skal annonsefinansieres, og som digi.no tidligere har skrevet, er Den norske Bank (DnB) en hovedsamarbeidspartner innen finans- og banktjenester. - Jeg har jo med meg en del etter å ha vært 40 år i NRK, og ville jo helst ikke ha annonser på Treffpunkt. Men så at vi er helt avhengig av disse pengene, uttalte Heradstveit.Heradstveit har planer om å knytte til seg en stall med frilansere som kan levere redaksjonelt materiale til tjenesten foruten ham selv.Treffpunkt samarbeider med Nettavisen om levering av nyheter på Treffpunkts sider. Men Heradstveit avviser at dette er en avtale med et økonomisk motiv. Jo Benkow er et relativt nytt navn i internettsammenheng. Han kom inn som styremedlem i Treffpunkt der nå avdøde Erling Nordvik skulle ha tatt plass. Benkow er imidlertid glad for vervet på tross av omstendighetene.-Mine erfaringer med Internett er begrenset. Min kone bruker det, men jeg har begynt å interessere meg for det. Jeg føler at dette åpner en helt ny verden for en som har mistet mye av sin fysiske mobilitet. Jeg vil prøve å bidra til å få flere til å lære seg å bruke Internett. Det er betydeligere enklere enn det folk tror, sier Benkow til digi.no. Benkow er også headhuntet av Heradstveit å komme med redaksjonelle bidrag til tjenesten.Verken Benkow eller Heradstveit synes investorenes bakgrunn som Global Money Games-investorer er noe å snakke om.- Vi prøver å gjøre en innsats for de eldre, og vi vil ikke drasse med oss gamle lik på denne veien. Nå skal vi gjøre det beste for de eldre, og konsentrere oss om det, understreker Heradstveit.Styreformann Lars Monrad-Krohn bekrefter overfor digi.no at aksjefordelingen per i dag er 72 prosent til Network Computing, 20 prosent til Per Øyvind Heradstveit, fire prosent på ham selv og resten fordelt på styremedlemmmene.- Men planen er å redusere denne andelen for alle dagens eiere for å få inn andre innen eldres interesseorganisasjoner med, sier Monrad-Krohn til digi.no.

Til toppen