UTVIKLING

Kjendisutviklere peker på HTML 5-svakheter

HTML5 Super Friends mener deler av spesifikasjonen utvikles i feil retning.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. sep. 2009 - 12:22

Spesifiseringen av HTML5, den første nye utgaven av språket siden 1999, er i full gang i W3C. Sentrale personer fra en rekke aktører bidrar til spesifikasjonen som skal tilpasse språket til dagens virkelighet.

Men ikke alle mener at arbeidet som gjøres er problemfritt. En gruppe som kaller seg HTML5 Super Friends mener at spesifikasjonen, som på ingen måte er ferdig, vil bli bedre dersom det gjøres visse endringer og avklaringer.

Gruppen består av ni personer, blant annet Jeffrey Zeldman, som er kjent for sine bøker om webdesign og nettstedet A List Apart, microformat-talsmannen Tantek Çelik, webstandard-misjonæren Aaron Gustafson og CSS-eksperten Eric Meyer.

«Supervennene» har skrevet en oversikt over de punktene hvor de mener skoen trykker mest.

Gruppen oppfordrer forfatterne av spesifikasjonen til blant annet å være konservative når de inkluderer nye tagger eller elementer, slik at dette bare gjøres når den nye taggen åpner for en stor grad av ny funksjonalitet.

For eksempel mener gruppen at article- og section-taggene er nærmest identiske, og at den eneste forskjellen er pubdate-attributtet. Gruppen foreslår derfor at article-taggen droppes og at section-taggen tilpasses til for eksempel å tillate en valgfri pubdate-attributt.

I tillegg mener gruppens medlemmer at spesifikasjonen inkluderer enkelte elementer som har navn som ligner på mye utbredte, semantiske klassenavn i dagens HTML4-dokumenter, men som brukes på en annen måte.

- Innholdsforfattere, som er sikre på at meningen med en tagg tilsvarer et klassenavn de har brukt i årevis, vil sannsynligvis bruke elementet feil, noe som fører til uoverensstemmelse mellom hvordan elementet er spesifisert og hvordan det brukes i praksis, skriver gruppen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.