Kjent designer bak ny Microsoft-mus

Microsoft lanserte torsdag en ny mus designet av en globalt annerkjent interiør- og industridesigner.

Microsoft lanserte torsdag en ny mus designet av en globalt annerkjent interiør- og industridesigner.

Designeren Phillipe Starck står bak utseendet til Microsofts nye mus, Optical Mouse by S+ARCK.

- Datamaskinen er en slags forlengelse av mennesket. Den definerer oss på samme måte som klærne vi går i eller musikken vi hører på. Med dette i tankene har jeg utviklet en mus som forbinder menneskene med den dagligdagse teknologien. Resultatet er moderne og enkelt. Musen sier noe om din smak og personlighet, sier Starck i en pressemelding.

Musen kjennetegnes av glatte former og svake linjer som skiller form og funksjon. De to knappene er separert med en lysende stripe. Brukeren kan velge mellom blått eller oransje lys. Musen er også utstyrt med skrollehjul og optisk sensor. Den skal være like godt egne for høyre- og venstrehendte.

Ken Fry, direktør for Microsoft Hardware design group, sier det er første gang selskapet har samarbeidet med en designer av Starcks kaliber.

- Philippe Starck er verdenskjent for å lage spennende og funksjonell design på dagligdagse produkter. Det er spennende å lansere et nyttig produkt som speiler forbrukerens personlighet. Dette er funksjonell kunst, sier han. Microsoft og Starck har samarbeidet i snart to år.

Microsoft lanserte torsdag også tre andre mus, Wireless Optical Mouse Mood Ring, samt Wireless IntelliMouse Explorer Cobalt Basin og Crimson Fire.

Alle de nye musene vil komme på markedet i slutten av august. Optical Mouse by S+ARCK og Wireless Optical Mouse Mood Ring har en veiledende pris på 449 kroner, mens Wireless IntelliMouse Explorer-musene vil koste 549 kroner.

Til toppen