RESULTATERFINANS

Kjent SSD-leverandør konkurs

Kan bli kjøpt av Toshiba.

OCZ er kanskje mest kjent for selskapets SSD-er til forbrukermarkedet, men har også tilbudt mer avanserte lagringsløsninger til bedriftsmarkedet.
OCZ er kanskje mest kjent for selskapets SSD-er til forbrukermarkedet, men har også tilbudt mer avanserte lagringsløsninger til bedriftsmarkedet. Bilde: OCZ
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. nov. 2013 - 09:58

Den amerikanske SSD-leverandøren OCZ sendte i går ut en pressemelding hvor selskapet kunngjorde at det har begjært seg selv konkurs. Ifølge AnandTech ble handelen av OCZ-aksjer på Nasdaq-børsen stoppet tidligere på dagen.

Til tross for økt omsetning har OCZ knapt levert et positivt resultat de tre-fire siste årene.

OCZ regnes blant pionerene innen SSD-er til forbrukermarkedet, men slet med å tilpasse seg konkurransen da store aktører som Samsung og Intel begynte å ta dette markedet alvorlig.

OCZ har allerede mottatt et tilbud fra Toshiba om oppkjøp av det aller meste av selskapets eiendeler i forbindelse med en eventuell konkursbehandling. Partene skal allerede har forhandlet ferdig det meste av en oppkjøpsavtale, som også skal innebære at mange av de ansatte blir med på lasset.

Det amerikanske selskapet har ifølge AnandTech teknologiavdelinger i både California, Sør-Korea og Storbritannia. Dette skyldes selskapets tidligere oppkjøp av selskapene PLX og Indilinx.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.