Kjente profiler på JavaZone 2005

Årets JavaZone vil friste med internasjonale stjerner, innovative lokale helter og verdensledende forskere.

Årets JavaZone vil friste med internasjonale stjerner, innovative lokale helter og verdensledende forskere.

JavaZone er den årlige samlingen av Java-utviklere i Oslo, organisert av den norske brukergruppen for Java, javaBin. Årets konferanse holdes 14. og 15. september i Oslo.

Arrangøren begynner å få ferdig programmet for samlingen. Blant dem som kommer er opphavet til Spring-rammerverket, Rod Johnson; forfatter av Domain-Driven Design, Eric Evans; og Bruce Tate som er kjent for boka Bitter Java.

– Den overveldende «Call for Papers»-responsen tyder på at vi begynner å få et godt rykte internasjonalt. Mens vi før måtte jobbe knallhardt for å få de store utenlandske navnene til å komme, har mange i år kontaktet oss på eget initiativ, forteller leder av programkomiteen, Tobias Torrissen, til daglig jobber seniorkonsulent i Unified Consulting.

Blant lokale krefter som formidler verdifull innsikt, er Statoils Jørn Olmheim som foredrar om bruk av programvareagenter, og Tom Gilb med temaet målingsbasert prosessforbedring.

Nytt av året er sterk deltakelse fra de akademiske miljøene. Blant annet vil universitetene i Bergen, Oslo og Trondheim, Sintef og Simula alle være representert på konferansen med ledende forskere. Blant disse er «estimeringsguru» Magne Jørgensen og Pekka Abrahamson, ekspert på Agile metodikk.

Nærmere detaljer oppdateres fortløpende på nettstedet javazone.no.

    Les også:

Til toppen