Kjøleløsning i sommervarmen

Sliter selskapet ditt med overopphetede servere i sommervarmen, kan VapoChill Case Cooler fra Asetek være løsningen.

Sliter selskapet ditt med overopphetede servere i sommervarmen, kan VapoChill Case Cooler fra Asetek være løsningen.

Mange bedrifter har dataanlegg som kun består av noen få servere stående i helt vanlige arbeidsrom eller kott, uten noen form for kjøleanlegg. Når sommervarmen setter inn, kan det lett bli både 30 og 40 grader i disse rommene, temperaturer mange datamaskiner vil mistrives i. Ustabilitet og forkortet levetid kan bli resultatet. Men å isolere rommet og å montere kjøleanlegg kan lett bli en både upraktisk og kostbar affære.

    Les også:

Det danske selskapet Asetek, som har spesialisert seg på avanserte kjøleløsninger for datamaskiner, lanserte nylig et luftkondisjoneringsanlegg for desentraliserte servere.

Løsningen, VapoChill Case Cooler, er på størrelse med et middels stort PC-kabinett og kobles direkte til serveren ved hjelp av en slange, som kan kobles til strømforsyningen eller PCI-kortplassene (krever fire plasser) i serveren. Inne i serveren vil kjølingen kunne rettes mot de komponentene hvor behovet er størst, slik som prosessor, harddisker og strømforsyning.

Selve kjøleenheten er et fullstendig integrert system som ikke trenger å kobles til annet enn strøm. Enheten vil kunne fungerer under temperaturer på opptil 45° C, da med kapasitet til å kjøle ned varmeeffekt tilsvarende 500 W ved resirkulering av luften.

Enheten er også utstyrt med et sensorsystem og leveres med et webbasert administrasjonsverktøy.

Prisen på VapoChill Case Cooler er i Danmark omtrent 13.000 danske kroner eksklusiv mva.

Mer informasjon om VapoChill Case Cooler finner du her.

Til toppen