BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjølepasta opphever AMD-garanti

Hvis du har benyttet kjølepasta sammen med din AMD-prosessor, har du mest sannsynlig brutt betingelsene for garantien som selskapet gir.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 2003 - 06:04

Mange som bygger sin egen PC, og ikke minst de som klokker prosessoren høyere enn det etiketten tilsier, bruker kjølepasta for bedre å lede varmen fra prosessoren over i den påmonterte kjølefinnen.

Nå viser det seg at bruk av kjølepasta kan være et brudd på garantibetingelsene til AMD. I en e-post fra selskapet som er gjengitt i denne artikkelen hos Xtrem Tek, heter det all bruk av kjølepastaer bortsett fra en som heter Shin-Etsu G-749, kan ha betydning for AMDs erstatningsvillighet i forbindelse med prosessorer som er blitt ødelagt.

Dette betyr at populære kjølepastaer som Arctic Silver i hvert fall i teorien er å fraråde brukt sammen med AMDs prosessorer.

Årsaken til AMDs holdning er blant annet at de fleste kjølepastaer inneholder elektrisk ledende partikler som ifølge selskapet kan føre til at prosessoren kortsluttes.

Ifølge kjølespesialisten Globalcool har Shin-Etsu G-749 vært regnet som den beste kjølepastaen på markedet, men er nå erstattet av en ny og bedre type, Shin-Etsu X-23.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra