JUSS OG SAMFUNN

Kjøp av musikk over nett i det blå

Amerikanske, italienske og engelske brukere kan kjøpe billig musikk over nettet. Her i Norge bør du ikke holde pusten.

2. sep. 2002 - 12:43
Mange kritikere mener at den voldsomme utberedelsen av piratkopiert musikk skyldes at platebransjen ikke tilbyr enkle og rettferdig prisede systemer for å kjøpe den samme musikken over nettet.

Slike systemer med ganske komplette tilbud er lansert i I USA og i Europa kan kunder i England og Italia også kjøpe tilgang til hele hit-listen for en fast sum i måneden eller kjøpe enkelt-låter til stykkpris.

Les også

De europeiske tilbudene er lansert av Internett-leverandørene Tiscali og plateselskapet BMG. Begge selskapene har intensjoner om tilbud til norske kunder, men dette drar stadig ut i tid. Nå tyder mye på at vi ikke får se noen norske tjenester fra de to selskapene på denne siden av nyttår.


- Vi følger med og kan gjøre det fort. Men vi må først se at etterspørsel er til stede og at teknikk må fungere, sier Olav Sande i Tiscali Norge til digi.no.

Når dette vil skje, vil han ikke angi noe om.

Heller ikke BMG Norge er særlig villig til å prate om en norsk versjon av tilbudet de har lanserte i England. "Vi har ingen norske planer for øyeblikket", er alt markedssjef Patrik Valeur vil si til digi.no.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.