Kjøp deg hacker-forsikring

Nå kan du kjøpe deg forsikring mot hackere og virus

Nå kan du kjøpe deg forsikring mot hackere og virus

Det gamle og erverdige engelske forsikringsselskapet Lloyds har kastet seg inn i informasjonsalderen og tilbyr nå hacker-forsikring. Sammen med sikkerhetsselskapet Counterpane Security tilbyr selskapet nå skadeerstatning på opp til 100 millioner dollar (810 millioner kroner).

Årsaken er at stadig flere bedrifter baserer nå sin drift på IT-systemer som er tilknyttet Internett. Men det er nødvendigvis ikke slemme hackere som er den største trusselen. I løpet av et år, opplevde ni av ti store bedrifter i en FBI-undersøkelse sikkerhetsproblemer, skriver San Jose Mercury News.

Men denne undersøkelsen og andre viser at det fleste sikkerhetsproblemener skyldes egne ansatte som med eller uten vilje sletter data. Også virus og tyveri av utstyr er et større problem enn hackere. Likevel opplever stadig flere store nettsteder problemer med tyveri av kredittkortnummer og såkalte denial-of-service-angrep.

For å inngå en hackerforsikring med Lloyds, må nettstedene gjennom en tung sertifiseringsprosess av sine IT-systemer med Counterpane.

Til toppen