BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjøp din egen Windows Azure-container

Slik skal Microsofts nettsky tilpasses nasjonale forhold.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. juli 2010 - 12:16

Så langt har Microsofts Windows Azure-baserte nettsky vært en tjeneste fra selskapet, men i går, under selskapets Worldwide Partner Conference i Washington, D.C., kunngjorde selskapet at plattformen også skal gjøres tilgjengelig i form av Windows Azure Appliance, store samlinger av Windows Azure-baserte servere som installeres i kundenes egne datasentra.

Noe av det som har holdt igjen bruken av nettskytjenester, blant annet i Norge, er at tjenestene i stor grad har blitt drevet fra USA eller andre land hvor lovende om myndighetenes innsyn i dataene på serverne er mindre strenge enn her til lands. Det er dermed naturlig at offentlige og private myndigheter ofte vegrer seg for å oppbevare sine følsomme data på servere i utlandet.

Windows Azure Appliance skal gjøre det mulig for tjenesteleverandører å tilby Windows Azure-baserte nettskytjenester som leveres fra en datasenter i Norge. Det vil også være mulig for bedrifter med svært store behov å installere Windows Azure Appliance til eget bruk.

De første selskapene som skal ta i bruk Windows Azure Appliance, er HP, Dell, Fujitsu og eBay.

Fujitsu skal innen utgangen av året lansere tjenester basert på Windows Azure Appliance i Japan, men planlegger å etablere tilsvarende installasjoner i andre land etter hvert.

eBay skal benytte Windows Azure Appliance-installasjonen til eget bruk.

Dell skal regner med å ha en Windows Azure Appliance-installasjon klar innen utgangen av januar 2011, men regner ikke med å tilby tjenester i noe større volum før om minst tolv måneder.

HP skal innen nyttår begynne å tilby tjenester basert på Windows Azure-plattformen til sine kunder, men i første omgang i begrenset omfang.

Det er fortsatt mange detaljer ved Windows Azure Appliance som ikke er klare, blant annet hvor store disse anleggene vil være, hvor mye de vil koste og når de vil bli gjort tilgjengelige for andre kunder.

Men ifølge News.com dreier det seg om hundrevis av servere levert sammen med nettverksutstyr og andre komponenter i en pakke på størrelse med en container.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.