ANALYSER

– Kjøp EDB Ergogroup

Storbank anbefaler kundene å kjøpe aksjer, men kutter kursmål.

DnB NOR Markets anbefaler sine kunder å kjøpe aksjer i EDB Ergogroup, men kutter kursmålet.
DnB NOR Markets anbefaler sine kunder å kjøpe aksjer i EDB Ergogroup, men kutter kursmålet. Bilde: Marius Jørgenrud

Meglerhuset DnB NOR Markets sendte onsdag ut en analyse til sine kunder om aksjene i EDB Ergogroup i forkant av selskapets resultatrapport for tredje kvartal. Tallene blir presentert tirsdag 18. oktober.

Meglerhuset opererer med en kjøpsanbefaling på aksjen, men kursmålet justeres ned fra 17 til 15 kroner aksjen. Fredag omsettes aksjene i selskapet til kurs 9,20.

DnB NOR Markets forventer at EDB Ergogroup vil omsette for 2,89 milliarder kroner i årets tredje kvartal, noe som er høyere enn konsensus i markedet og marginalt mer enn hva selskapet leverte samme periode i fjor. Før skatt forventer meglerhuset at selskapet vil skape et overskudd på 82 millioner kroner, fra et tap samme periode i fjor på 191 millioner kroner.

Meglerhuset forventer at EDB Ergogroup vil begynne å se effekter av fusjonen og hente ut synergier.

Dette inkluderer en avsetning på 40 millioner kroner som en følge av problemene selskapet opplevde i påsken, da nett- og minibanker over hele landet ble satt ut av spill som følge av trøbbel hos EDB Ergogroup.

I slutten av september økte Telenor sin eierandel i EDB Ergogroup, ved at de kjøpte ca. 7,3 millioner aksjer. Dette gjorde at Telenor har rett i overkant av 30 prosent av aksjene i selskapet. DnB NOR skriver at de var noe overrasket over aksjekjøpet ettersom de hadde forventet at Telenor heller ville selge seg ned i selskapet. De skriver videre i rapporten, som digi.no har fått tilgang til, at de ikke lengre kan utelukke at Telenor vil kjøpe seg ytterligere opp.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.