BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjøp HP - få Oracle

Hewlett-Packard har inngått en treårig samarbeidsavtale med Oracle, og tilbyr serverpakker med gratis Oracle applikasjonsserver.

12. nov. 2002 - 15:17
Samarbeidet ble kunngjort på Oracles pågående kundekonferanse OracleWorld i San Francisco i dag. Den nye treårige avtalen fører et langvarig samarbeid videre, og utdyper det med utvikling og markedsføring av mellomvareløsninger basert på Oracle 9i Application Server (9iAS) og HP-servere.

Oracle og HP utnevner hverandre til foretrukne partnere. De mener samarbeidet vil gjøre det enklere å utvikle og integrere forretningsapplikasjoner og webtjenester under Linux, Unix og Windows, og på Itanium-baserte systemer, med J2EE-baserte 9iAS-løsninger som partene har testet i fellesskap.

HP legger ved en gratis spesialutgave av 9iAS ved kjøp av en HP-UX-server eller en ProLiant-server. Pakken omfatter J2EE 1.3 server, og gratis support for opptil fem henvendelser. Kunder får fritt valg mellom Unix, Linux og Windows.

På driftssiden vil Oracle støtte HP OpenView som strategisk styringsplattform for både 9iAS og for databasen.

Oracle vil sørge for at de siste 9iAS-oppdateringene alltid umiddelbart gjøres tilgjengelig for HP-UX, og vil bruke både ProLiant- og Unix-serverne i sin produktutvikling.

Markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge sier til digi.no at en viktig faktor for avtalen er HPs nye strategi for mellomvare, der de søker partnere i stedet for å satse på egne produkter. Han understreker at avtalen er svært omfattende, og at den vil løfte Oracle i konkurransen mot BEA og IBM.

- Vi mener vi er i ferd med å korte inn forspranget til BEA og IBM. Et viktig tegn er flere kontrakter vi har vunnet i det offentlige, mener Løvvik.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.