Kjøp ny Mac, få billigere Office

Apple driver en heftig kampanje for å få sine brukere til å oppgradere til Mac OS X. Siste utspill fra Cupertino er en rabatt på Microsoft Office på 200 dollar om man kjøper ny Mac. Er det en god deal?

CNET News.com omtaler nyheten som "Microsofts Oktoberfest for Mac-brukere". Festen begynner i dag, varer til 7. januar 2003 og innebærer at alle som kjøper ny Mac tilbys fullversjonen av Office v.X for 199 dollar - omtrent et par hundre dollar lavere enn vanlig pris.

Noen vil kanskje mene at dette er et knalltilbud, men for den jevne Windows-bruker representerer Mac-avtalen den reneste blodpris. Nye PC-kjøpere betaler under 100 dollar for Office, ifølge CNET News.com som legger til at Mac-brukere som ikke kjøper ny maskin fortsatt må betale 299 dollar for Office v.X- oppgraderingen og 499 dollar for fullversjonen.

For Mac-brukere som vurderer å skaffe seg Suns mye rimeligere Office-variant, StarOffice 6, er det fortsatt slik at man må smøre seg med litt tålmodighet. Sun har lenge arbeidet med en StarOffice-utgave for Mac OS X men det er fortsatt uklart når produktet kommer på markedet.

P.S.

En av digi.nos interne Mac-brukere sier underhånden at "når alt kommer til alt tipper jeg at Mac-brukere flest si seg mer enn godt fornøyd med AppleWorks i heimen dersom alternativet er å fylle Mac-en med Microsoft-programvare, uansett pris", og begrunner uttalelsen med "sånn er det bare..."

D.S.

Til toppen