Kjøp og selg i Googles nettsky

Radikal utvidelse av tilbudet i Google Apps.

Kjøp og selg i Googles nettsky
Bilde:

Google åpnet i går Google Apps Marketplace, en ny tjeneste hvor selskapets Google Apps-kunder kan kjøpe tilgang til Google Apps-integrerte applikasjoner som tilbys av tredjepartsleverandører. Tidligere har alle applikasjonene som har vært tilgjengelige i Google Apps, blitt tilbudt av Google selv.

Google har hatt et ønske om å utvide tilbudet av applikasjoner som tilbys i Google Apps. Samtidig medgir Chris Vander Mey, produktsjef for, Google Apps Marketplace, at det finnes hundrevis av forretningsapplikasjoner som selskapet ikke har noen særlig erfaring med.

Vander Mey skriver i et blogginnlegg at det finnes en rekke selskaper som lager god programvare for kjøring i nettskyen, men at brukere som tar i bruk slike løsninger fra ulike leverandører, ofte ender opp med en splittet opplevelse hvor hver enkelt applikasjon eksisterer i sin egen silo.

- Brukere er ofte nødt til å opprette og huske flere passord, kopiere og lime inn data mellom applikasjoner og hoppe mellom flere grensesnitt bare for å gjøre en enkel oppgave, skriver Vander Mey.

Dette skal man slippe med applikasjonene som nå tilbys gjennom Google Apps Marketplace.

For eksempel skal tredjepartsapplikasjonene, dersom en administratorbruker godkjenner det, kunne samhandle med Google Apps-løsningene for kalender, e-post, kontakter og dokumenter. Administrasjonen skal kunne gjøres fra det vanlige kontrollpanelet i Google Apps, og med OpenID-integrasjon skal Google Apps-brukerne kunne få tilgang til de øvrige applikasjonene uten å måtte logge seg på separat til hvert av dem.

Så langt har mer enn 50 selskaper begynt å tilby applikasjoner gjennom Google Apps Marketplace.

Blant applikasjonene som tilbys er lønningsprogrammet Intuit Online Payroll, prosjektstyringsprogrammet Manymoon, beslutningssystemet Professional Services Connec og Atlassians JIRA Studio for prosjektstyring, feilhåndtering og arbeidsflyt.

Selskaper som ønsker å tilby applikasjoner via Google Apps Marketplace finner mer informasjon her.

    Les også: