RESULTATERFINANS

Kjøp Paracetamol og støttebandasje over nettet

Nå kan du kjøpe alt fra hodepinetabeletter, støttebandasje og røykeplaster over nettet. Selskapet tilapoteket.no håper at deres nettapotek blir en like stor suksess i Norge som i USA.

Sigvald Sveinbjørnsson
26. okt. 2000 - 05:21

Apotekmarkedet er i stor omveltning. Den tiden hvor det eneste stedet man kunne skaffe seg hardt tiltrengt hostesaft var på apoteket fire mil unna, ser ut til å ebbe ut.
Christian Horn, daglig leder i tilapoteket.no, sier til digitoday.no at nettjenesten skal gjøre det mulig for apotekene å selge sine varer på nettet, men dette gjelder endog bare reseptfrie legemiddel.


- Reseptkjøp er foreløpig ikke mulig. Det fungerer slik at man må ha apotekerlisens for å selge legemidler, selv legemidler uten resept. Denne lisensen har våre samarbeidspartnere. Men når det gjelder resept må apotekene ha resepten fysisk for at de skal sende ut varene, forteller Horn til digitoday.no.

Apotekmarkedet i Norge er på omtrent ti milliarder kroner, hvor majoriteten består av resept-pliktige medisiner. Det er med andre ord en stor pengepott tilapoteket.no skal spise av.

- Vi tror at dette kommer til å bli et stort marked, også i Norge. Man ser at dette har blitt stort i USA, og jeg tror det kommer til Europa med tiden, sier Horn, uten å estimere noen tid. Men det faktum av Ola Dunk legger igjen mye penger på apoteket samtidig som apotekdekningen er dårlig, kan tale til tilapoteket.nos fordel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.