JUSS OG SAMFUNN

Kjøpe bøker på nett?

Når man skal kjøpe bøker på nett, er det etter hvert blitt mange bokhandlere å velge mellom. Metatjenesten Acses gir deg oversikt over pris og leveringstid fra ledende internasjonale bokhandlere, skriver Per Siljubergsåsen i dagens stjernestreif.

Per Siljubergsåsen
11. mai 1998 - 12:00

"

Amazon har i et par år vært den dominerende bokhandleren på Internett. Nå er markedet i ferd med å bli mer modent og vi finner en rekke aktører både i Norge og utlandet.

Hvor bør en norsk forbruker kjøpe bøker online? Noen ganger ønsker man rask leveringstid, andre ganger foretrekker man lavest pris.

Acses er en metatjeneste for bøker (se under "relaterte nettsteder" i margen til høyre). Når man søker på tittel, forfatter eller nøkkelord, søker man i praksis i 25 av de største amerikanske nettbokhandlene og kan sammenlikne pris, leveringstid og frakt fra disse aktørene. Så velger man det tilbudet som passer best og bestiller selve boken fra respektive bokhandel.

En slik metatjeneste har livets rett siden den gir tilleggsverdi til forbrukeren ved å gjøre det mulig å sammenlikne tilbud på bøker direkte. For den enkelte bokhandleren på nett er tjenesten både en trussel og en mulighet. Trusselen ligger i at forbrukeren får enda bedre makt til å velge den beste tjenesten til enhver tid. Mulighetene ligger i at bokhandlerne får en ny markeds- og distribusjonskanal for sine produkter overfor en stadig mer mulitnasjonal, uoversiktlig og fragmentert forbrukergruppe.

"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.