RESULTATERFINANS

Kjøpekongen kan selv bli kjøpt

Tom Adolfsen har skapt Merkantildata gjennom utallige oppkjøp, deriblant Getronics Norden. Men i fremtiden kan Adolfsen selv bli kjøpt opp.

26. apr. 2000 - 14:12




- Vi har foreløpig bestemt oss for å kjøpe oss opp til 20 prosent i Merkantildata. Vi vil ikke kjøpe hele selskapet nå, sier Mias van Vuuren, Europa-sjef i Getronics.

- Foreløpig inngår vi et strategisk samarbeid. Kanskje skilles vi om noen år, kanskje kjøper Getronics hele Merkantildata, føyer Tom Adolfsen til.

Les:
Merkantildata kjøper Ernst & Young
Leder-mangel årsak til salg av Getronics Nordenkjøp
Merkantildata gjennomfører oppkjøp av Provida og Avenir


I tillegg har Getronics og Adolfsen valgt ut to kjerneområder som Merkantildata skal eksportere til Europa:

Det ene er Provida, bankprogramvare-selskapet Adolfsen nettopp kjøpte.
- Getronics har mange bankkunder og det er en stor etterspørsel slike Internett-bankløsninger som Provida eier, sier Adolfsen.

Merkantildata og Getronics er ikke ferdig med planene, men vurderer å starte opp Provida Europa med rundt 20 konsulenter fra Norge og 100 fra Getronics. Planen innebærer å etablere Provida-kontorer i BeNeLux-landene, England, Spania og Italia.

I tillegg mener Adolfsen at Merkantildata, særlig i Danmark, er så flinke på Internett og kommunikasjon at deres tjenester kan selges utover Europa.

Den store hodeveksten i Merkantildata vil også påvirke Adolfsens lommebok: - Getronics forteller at de har satt av penger til ny, større opsjons/belønnings-pakke for Merkantildata-ledelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra