Kjøpekongen kan selv bli kjøpt

Tom Adolfsen har skapt Merkantildata gjennom utallige oppkjøp, deriblant Getronics Norden. Men i fremtiden kan Adolfsen selv bli kjøpt opp.

Under en presentasjon i formiddag utbroderte Merkantildata og Getronics sitt nye samarbeid. Fra å være konkurrenter, blir selskapene nå samarbeidspartnere. Merkantildata bytter 11 prosent av aksjene sine mot de nordiske Getronics-kontorene. I tillegg skal den nederlandske datagiganten kjøpe seg opp til 15 prosent.

Men det stopper ikke der.

- Vi har foreløpig bestemt oss for å kjøpe oss opp til 20 prosent i Merkantildata. Vi vil ikke kjøpe hele selskapet nå, sier Mias van Vuuren, Europa-sjef i Getronics.

- Foreløpig inngår vi et strategisk samarbeid. Kanskje skilles vi om noen år, kanskje kjøper Getronics hele Merkantildata, føyer Tom Adolfsen til.

De to partnerne skal med andre ord prøve ut hvordan parforholdet fungerer før de flytter sammen og gifter seg.
Les:
Merkantildata kjøper Ernst & Young
Leder-mangel årsak til salg av Getronics Nordenkjøp
Merkantildata gjennomfører oppkjøp av Provida og Avenir
Oppkjøpet, som tidligst kan gjennomføres 4. mai, gjør at Merkantildata skal hjelpe Getronics når sistnevntes kunder vil gjøre noe i Norden. På samme måte skal Getronics hjelpe Merkantildata-kunder som skal ut i verden.


I tillegg har Getronics og Adolfsen valgt ut to kjerneområder som Merkantildata skal eksportere til Europa:

Det ene er Provida, bankprogramvare-selskapet Adolfsen nettopp kjøpte.
- Getronics har mange bankkunder og det er en stor etterspørsel slike Internett-bankløsninger som Provida eier, sier Adolfsen.

Merkantildata og Getronics er ikke ferdig med planene, men vurderer å starte opp Provida Europa med rundt 20 konsulenter fra Norge og 100 fra Getronics. Planen innebærer å etablere Provida-kontorer i BeNeLux-landene, England, Spania og Italia.

I tillegg mener Adolfsen at Merkantildata, særlig i Danmark, er så flinke på Internett og kommunikasjon at deres tjenester kan selges utover Europa.

Den store hodeveksten i Merkantildata vil også påvirke Adolfsens lommebok: - Getronics forteller at de har satt av penger til ny, større opsjons/belønnings-pakke for Merkantildata-ledelsen.

Til toppen