RESULTATERFINANS

Kjøper 100 mill i omsetning

Tom Adolfsen og Merkantildata fortsetter sitt oppkjøpsraid i den norske databransje. Tirsdag morgen kunngjorde selskapet at det kjøper tre nye dataselskaper.

Jens T Kanden
2. des. 1997 - 09:43

- Oppkjøpet styrker Systemintegrasjons- og Kommunikasjonsdivisjonen, sier selskapet i en pressemelding. LAN Control AS i Oslo, Broker AS i Trondheim, og Datakunnskap Opplæring AS i Bergen, vil bli fusjonert med nyopprettede datterselskaper i henhold til intensjonsavtalen som Merkantildata ASA har tegnet med selskapene.

Merkantildata forventer at de tre selskap vil omsette for rundt 100 millioner kroner i 1998 med et resultat på snaut 10 millioner kroner før skatt.

LAN Control AS er et nettverksselskap som spesialiserer seg på salg av IBM- og Cisco-utstyr med tilhørende tjenester. Merkantildata vil styrke fokuset på IBM-utstyr men lar det 15 mann sterke selskapet drive videre som et selvstendig datterselskap innen forretningsområdet Kommunikasjon. Selskapet skal omsette for opp mot 60 millioner kroner i 1998.

Broker AS driver direkteslag av volumprodukter i til store offentlige kunder med Digital Equipment-utstyr i Trøndelag. De tre ansatte vil drive selskapet videre som et selvstendig datterselskap under Systemintegrasjon og ventes å omsette for opp til 40 millioner kroner i 1998.

Datakunnskap AS driver med opplæring i Bergensområdet og har 10 ansatte. Selskapet vil inngå i Merkantildatas opplæringsselskap EDB & Kunnskap AS. Omsetningen i 1998 ventes å bli rundt 10 millioner kroner.

Merkantildata betaler NOK 8,26 millioner i kontant i tillegg til 140.758 Merkantildata-aksjer pålydende NOK 5. Med en avslutningskurs mandag på NOK 257 blir det samlede oppgjør på NOK 44,43 millioner. Aksjekursen til Merkantildata ASA styrket seg forøvrig mandag med NOK 8,50, en oppgang på 3,4 prosent.

Fusjonen vil få virkning fra 1. januar 1998 - basert på et regnskapsmessig kontinuitetsprinsipp. Etter nødvendige juridiske og regnskapsmessige gjennomganger (due dilligence) - hvorpå fusjonsvederlaget kan bli justert, blir fusjonen fremlagt styret i Merkantildata ASA. Aksjeutstedelsen og tilhørende kapitalsforhøyelse skjer i henhold til styrefullmakt fra generalforsamlingen 18. juni 1997.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.