UTVIKLING

Kjøper Eclipse-støtte for Visual Studio

Microsoft lover mer enhetlige forhold for kryssplattform-utviklere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. nov. 2009 - 08:34

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har kjøpt rettighetene til SourceGears Teamprise-produkter. Dette er løsninger som gjør det mulig for utviklere som benytter utviklerverktøyet Eclipse eller Eclipse-baserte verktøy å bygge applikasjoner med Visual Studio Team Foundation Server. Dette gjelder også applikasjoner for andre operativsystemer enn Windows.

Funksjonalitet fra Teamprise Client Suite vil bli integrert inn i Visual Studio-produktserien fra og med Visual Studio 2010, som nå er under betatesting.

- Vi vet at våre kunder daglig møter utfordringer med administrasjon, samarbeid og utvikling i heterogene miljøer. Bransjen må ta skritt for å gjøre samspillevne en sterkere forretningsaktiva for våre kunder, sier S. Somasegar, sjef for Microsofts utviklerdivisjon, i en pressmelding.

- Med oppkjøpet av Teamprise-komponentene, tar vi et skritt forover på denne reisen, ved å tilby kunder en levedyktig kryssplattform utviklingsløsning som vil hjelpe virksomheter med raskere å produsere resultater, sier Somasegar.

Ifølge Microsoft skal Teamprise Client Suite-teknologiene, i kombinasjon med Team Foundation Server, gi utviklere mulighet til å bruke ett enkelt verktøy for å overstige sentrale utviklingsutfordringer, inkludert versjonskontroll, sporing av arbeidselementer, byggadministrasjon, prosessveiledning og forretningsintelligens, uansett hvilken sentrale plattform som benyttes.

Teamprise Plug-in utfører versjonskontroll inne i IBM Rational Application Developer 7.
Teamprise Plug-in utfører versjonskontroll inne i IBM Rational Application Developer 7.

Teamprise Client Suite består for tiden av tre deler.

Teamprise Plug-in for Eclipse gjør det mulig for utviklere å utføre kildekodekontroll, feilsporing, bygging og rapportering direkte fra Eclipse og Eclipse-baserte verktøy som Rational Application Developer, JBoss, BEA Workshop og Adobe Flex Builder.

Teamprise Explorer skal kombinere all den funksjonaliteten som Teamprise Plug-in gjør tilgjengelig for Eclipse-utviklere i et separat, kryssplattform-applikasjon med grafisk brukergrensesnitt. Dette skal være spesielt egnet for medlemmer av en utviklingsgruppe som ikke benytter et programmeringsverktøy, men i stedet jobber med grafisk design, kvalitetstesting og prosjektstyring.

Teamprise Command-Line Client tilbyr på sin side et kommandolinje-grensesnitt Team Foundation Server, noe som skal være egnet for blant annet skripting.

SourceGear skal fortsette å selge Teamprise-produktene inntil Microsofts løsning blir tilgjengelig, blant annet til kunder som kjøper Visual Studio 2010 Ultimate med MSDN-abonnement.

Det er ikke kjent hva oppkjøpet har kostet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.