Kjøper fransk auksjonarius for 800 millioner

Den amerikanske auksjonsgiganten eBay skal være i forhandlinger med det franske nettauksjonsselskapet iBazar. Nå skal eBay for alvor satse i det europeiske markedet.

Den amerikanske auksjonsgiganten eBay skal være i forhandlinger med det franske nettauksjonsselskapet iBazar. Nå skal eBay for alvor satse i det europeiske markedet.

Markedet for nettauksjoner har eksplodert etter at eBay s forretningsmodell har vist seg å fungere. Dotcom-selskapet tjener penger og har agressive vekstplaner for øye. Men posisjonen i Europa har vært typisk amerikansk: De har ikke greid å bli en domenant spiller i det europeiske markedet i likhet med den britiske konkurrenten QXL ricardo plc.

Wall Street Journal kan i dag avsløre at eBay er i tette samtaler med det franske selskapet iBazar Group. Kilder forteller til avisen at en avtale kan være signert innen en uke.

Men dette oppkjøpet kan eBay utfordre QXL ricardo, som flere mener leder løpet så langt. Det britiske selskapet QXL.com kjøpte i fjor opp det tyske auksjonsselskapet Rikardo.

iBazar er den største aktøren i det franske markedet, og konkurrerer både med QXL og eBay. Men selskapet er også stor i det spanske, italienske, svenske, nederlandske, belgiske og brasilianske markedet, skriver Wall Street Journal.

eBay har stort sett satset i Storbritannia og Tyskland, men har den siste tiden etablert tjenester for Østerrike, Frankrike og Italia.

Ingen av de impliserte partene vil uttale seg om forhandlingene.

Etter hva Wall Street Journal erfarer skal prisen eBay er villig til å betale beløpe seg til 100 millioner euro, omtrent 800 millioner norske kroner. Dette er et realt prisfall siden iBazar var i samtaler med France Telecoms Internett-selskap Wanadoo på slutten av fjordåret.

Da verdsatte Wanadoo selskapet til 400 millioner euro, 3,2 milliarder norske kroner. En italiensk forretningsbank verdsatte selskapet til 520 millioner euro, 4,2 milliarder norske kroner. Dette var vel og merke i mars i fjor.

Til toppen