AVTALER & KONTRAKTER

Kjøper i Danmark

Inmeta Crayon ekspanderer.

Jarl Øverby, toppsjef i Inmeta Crayon, sikrer seg dansk konkurrenter når de tar over A Gain. Salgssummen for de 40 ansatte i den danske lisensaktøren er ikke kjent.
Jarl Øverby, toppsjef i Inmeta Crayon, sikrer seg dansk konkurrenter når de tar over A Gain. Salgssummen for de 40 ansatte i den danske lisensaktøren er ikke kjent. Bilde: Inmeta

Lisensrådgivningsselskapet Inmeta Crayon har kjøpt den danske lisensaktøren A Gain AS. Det fremgår av en pressemelding selskapene har sendt ut.

Inmeta Crayon er den fjerde største lisenspartneren til Microsoft i Europa og oppkjøpet vil føre til en solid styrking i det danske markedet. Den samlede danske virksomheten etter oppkjøpet vil være på ca. en halv milliard danske kroner.

Det er ikke kjent hvor mye Inmeta Crayon må ut med for det danske selskapet, men A Gain sine to grunnleggere Frank Mortensen og Ulrik Roland blir blant de største aksjonærene i det kjøpende selskapet. Inmeta Crayon ble i desember i fjor kjøpt opp av kapitalfondet Norvestor og flere av de ansatte i selskapet.

– Vi har fulgt og hatt dialog med A Gain gjennom flere år. Vi har mange likhetstrekk og tenker likt om hvordan kundene skal få merverdi av våre tjenester. Timingen var nå riktig for begge parter og vi er omforent om hvordan vi skal videreutvikle vår danske virksomhet. A Gain tilfører ressurser og kompetanse som blir et godt bidrag til videreutvikling av konsernets vekstambisjon, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta Crayon i pressemeldingen fra selskapet.

A Gain ble etablert i 2005 og har siden den gang vokst organisk. Selskapet har 40 ansatte, alle i Danmark, og omsatte i fjor for rett under 300 millioner danske kroner og hadde 15,5 millioner danske kroner i driftsresultat (EBITDA). Inmeta Crayon har til sammenligning 450 ansatte med kontorer i Norge, Sverige, Finland og Tyskland. De hadde i 2011 en omsetning på 1,7 milliarder norske kroner og et driftsresultat (EBITDA) på 93,4 millioner kroner.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.