Kjøper IP-basert kjernenett fra Datametrix

Network Norway skal bygge sitt eget mobilnett på et IP-basert kjernenett fra Datametrix.

Datametrix har signert en avtale med Network Norway om leveranse av IP-basert kjernenett bestående av rutere og svitsjer fra Cisco Systems. Kontrakten har en foreløpig avtaleverdi på 10 millioner kroner.

Network Norway bygger nå ut sitt eget IP-baserte høyhastighets kjernenett, som en av svært få bedrifter i Norge. Datametrix skal i hovedsak levere utstyret, det vil si rutere og svitsjer, men skal også sammen med Network Norway bidra til å designe og implementere nettet, heter det i en pressemelding.

Network Norway har ambisjoner om å bli Norges mest attraktive telekomleverandør på bedriftsmarkedet. Ved å bygge sitt eget mobilnett står de helt fritt til å utvikle, sette sammen og prise sine løsninger for å nå den ambisjonen. Selskapet overtok i sin tid GSM-lisensen til Møllergruppen.

– Denne avtalen er strategisk viktig for Datametrix, da den bekrefter at vi er en av få leverandører i Norge som er stand til å bygge og utvikle slike kjernenett. Network Norway er en krevende kunde med høye krav til sine tekniske løsninger. Det er derfor gledelig at vår kompetanse får tillit av dem. Avtalen er også viktig for oss rent økonomisk i det som tegner til å bli et veldig godt år, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

– Det IP-baserte kjernenettet blir en viktig del av det mobilnettet vi nå bygger, og gjør at vi vil tilby komplette, moderne og kostnadseffektive telekomtjenester. Dette gjør det mulig for oss å tilby norsk næringsliv et vidt tjenestespekter innenfor data- og taleløsninger, sier Geir Løvnes, teknisk direktør i Network Norway.

Til toppen