Kjøper Metronome

Det danske teleselskapet Tele Danmark og Schibsted ASA kjøper det danske medieselskapet Metronome.

Det danske teleselskapet Tele Danmark og Schibsted ASA kjøper det danske medieselskapet Metronome.

Metronome-konsernet er Danmarks nest største TV- og filmprodusent og distributør av film via TV, kino og video. Selskapet har rettigheter til en lang rekke danske spillefilmer, er engasjert i produksjon og distribusjon av musikk, og driver to kino-komplekser i København.

Schibsted er dermed etablert som en av de ledende aktører innen TV- og filmproduksjon i alle de skandinaviske land. Samtidig styrkes Schibsteds posisjon som formidler av TV- og filmrettigheter på det skandinaviske marked, skriver selskapet i en pressemelding om kjøpet.

Metronomes samlede medievirksomhet har en omsetning på ca. DKK 250 millioner kroner. Resultat før skatt i regnskapsåret 1995/96 (selskapet har avvikende regnskapsår og årsregnskapet ble avsluttet pr. 30. juni 1996) var ca. DKK 23,5 millioner kroner.

Ved Schibsteds og Tele Danmarks overtagelse av Metronome er det enighet om å dele konsernets aktiviteter i fire

hovedområder som vil bli organisert under egne morselskaper:

TV- og filmproduksjon - hvor Schibsted overtar 75% og Tele Danmark 25%, formidling av internasjonale TV- og filmrettigheter og filmdistribusjon - som Schibsted overtar 100%, videodistribusjon, musikk og danske filmrettigheter - hvor Tele Danmark overtar 75% og Schibsted 25%, kinodrift - som Schibsted overtar 100%.

Schibsted og Tele Danmark vil ikke ut med den totale kjøpesummen. For Schibsteds del representerer deltagelsen i kjøpet av Metronome en samlet investering på ca. 70 mill. kroner.

I tillegg til medievirksomheten er Metronome engasjert i eiendom, restaurantdrift og lignende. Disse delene av konsernet omfattes ikke av den inngåtte kjøpsavtalen, og forblir hos de tidligere eierne.

Til toppen