BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjøper mobilt portalselskap for 1,8 milliarder

Det spanske Internett-mobilselskapet Terra Mobile har kjøpt det finske portalselskapet Iobox for 1,8 milliarder norske kroner. Iobox var en av pionerene på utviklingen av portaler for det mobile Internett.

Sigvald Sveinbjørnsson
26. juli 2000 - 12:56

Det spanske internettselskapet Terra Networks, en del av det spanske teleselskapet Telefonica og Internett-selskapet Terra Networks, har kjøpt opp det finske selskapet Iobox. Det privateide selskapet har 1 million brukere på sine mobile Internett-tjenester.

Terra Mobile betalte 230 millioner euro for selskapet, noe som tilsvarer 1,8 milliarder norske kroner.

Selskapet er basert i Finland, men har greid å gjøre seg bemerket i verden. Selskapet leverer løsninger for å utvikle portalløsninger for mobilt-Internett. Selskapet ble kåret som et av de femti mest interessante selskapene i verden av teknologibladet Red Herring.

Eliseo Sanchez, toppsjef i Terra Mobile, sier i en pressemelding at kjøpet av Iobox gjør at Terra får et forsprang i løpet om den trådløse portalen, melder Financial Times.

Det er ventet at mobilt-Internett kommer til å ta helt av i Europa. Analytikere mener at 20 prosent av alle innganger til nettet vil gå via mobiltelefonene, eller andre mobile terminaler, innen 2005. For mange av disse vil portalen være det viktigste stedet å bruke, skriver Financial Times.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.