FORBRUKERTEKNOLOGI

Kjøper musikk uten kopisperre fra Apple

DVD-Jon står bak et nytt program som lar brukeren lar brukeren kjøpe musikk uten kopisperre fra iTunes.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2005 - 13:11

Sammen med to andre, har Jon Lech Johansen utgitt et Python-basert program for Windows, PyMusique, som skal gjøre det mulig for brukerne å kjøpe musikk fra Apples musikknedlastingstjeneste, iTunes Music Store (iTMS), uten at den er utstyrt med kopisperre eller DRM (Digital Rights Management).

Johansen, også kjent som DVD-Jon, har flere ganger tidligere ertet på seg Apple ved å utgi programvare som på ulike vis omgår selskapets kopisperrer.

I en e-postmelding til blog- og nyhetstjenesten Corante, skriver Johansen at PyMusique er et grensesnitt til iTMS som lar brukeren testlytte til musikken, opprette en konto og kjøpe sanger.

"iTunes Music Store selger faktisk låter uten DRM. Men mens iTunes legger DRM til dine kjøp, gjør PyMusique det ikke. En annen forskjell er det at når du oppretter en konto med PyMusique, kreves det ikke at du fraskriver deg noen av dine rettigheter", skriver Johansen.

    Les også:

Det er uklart når PyMusique ble lagt ut, men flere nyhetstjenester skriver om det i går og i dag. Det som derimot virker helt klart, er at det vil komme en reaksjon fra Apple - trolig en som gjør at PyMusique likevel ikke vil fungere.

Ifølge Corante er det et klart krav i tjenestebetingelser at brukerne bare får lov til å bruke selskapets egen programvare for å få tilgang til iTMS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.