AVTALER & KONTRAKTER

Kjøper opp populær passordtjeneste

Nyheten møtt med stor skepsis blant brukere.

LastPass er i ferd med å bli kjøpt opp, men det loves at tjenesten skal fungere etter samme prinsipper som tidligere.
LastPass er i ferd med å bli kjøpt opp, men det loves at tjenesten skal fungere etter samme prinsipper som tidligere. Bilde: LastPass
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. okt. 2015 - 11:14

LogMeIn, et selskap som tilbyr en rekke forskjellige løsninger for innlogging og aksess, inkludert fjerninnlogging på andre enheter, kunngjorde fredag i forrige uke at selskapet er i ferd med å kjøpe LastPass, som er blant de mest brukte verktøyene for passordadministrasjon og innlogging via nettlesere.

Oppkjøpet har en verdi på 125 millioner dollar og er ventet å bli fullført i løpet av de nærmeste ukene.

Leste du denne? Fortsatt brukes superenkle passord av utrolig mange 

Komplementær

Selv om LogMeIn allerede eier selskapet Meldium, som tilbyr en «single sign-on»-løsning for apper og nettsteder, skriver LogMeIn at LastPass i høy grad utfyller de verktøyene LogMeIn tilbyr fra før.

Det legges likevel ikke skjul på at de to selskapenes produkter og tjenester vil bli fusjonert. På kort sikt skal begges varemerker og produkter støttes, men de mer langsiktige planene er sentrert rundt ett produkt identitetsadministrasjon, basert på tjenesten og varemerket LastPass.

Nyheten har dog ikke blitt så godt mottatt av alle LastPass-brukerne. The Register skriver at en rekke bruker har uttrykt sin misnøye i blant annet LastPass-forumet. Hovedårsaken ser ut til å være at LogMeIn i fjor la ned gratisutgaven av fjerninnloggingstjenesten.

Les også:Innbrudd hos mye brukt passord-tjeneste

 

Plattformer

LastPass-brukerne frykter at det samme vil skje med LastPass. Spesielt gjelder dette brukere av plattformer som Linux, Chrome OS og Windows RT, som kanskje ikke har så mange alternativer å gå til. LastPass støtter det aller meste.

Skepsisen og bekymringene har blitt fanget opp av LastPass-sjef Joe Siegrist, som i et oppdatert blogginnlegg skriver at LogMeIn og LastPass ikke har noen planer om å endre selskapenes eksisterende forretningsmodeller.

Men langt fra alle som har kommentert nyheten på forumet til LastPass, har latt seg overbevise av disse løftene.

Lest gjerne denne: Slik sikrer du Linux-maskinen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.