OPPKJØP

Kjøper seg fem algoritme-snekkere

Oracle-spesialist bygger miljø med fysikere og matematikere. Det skal gi smartere løsninger for kraftbransjen.

Bygger miljø med spisskompetanse på dataanalyse. Fra v. Runar Vestrheim i Sysco, Pål Vidar Strømmen (EA), Sysco-sjef Frank Vikingstad, Jardar M. Bond (EA), Trond Lien (EA) og Vemund H. Aarstrand (EA).
Bygger miljø med spisskompetanse på dataanalyse. Fra v. Runar Vestrheim i Sysco, Pål Vidar Strømmen (EA), Sysco-sjef Frank Vikingstad, Jardar M. Bond (EA), Trond Lien (EA) og Vemund H. Aarstrand (EA). Bilde: Marius Jørgenrud
25. nov. 2016 - 15:45

I jakten på en halv milliard i årlige inntekter, som er et uttalt mål innen 2020, har Karmøy-bedriften Sysco nå foretatt et oppkjøp. Det første siden selskapet i sommer fikk nye eiere med investeringsvilje.

Med overtakelsen av Enfo Analytics får de et lite, men slagkraftig miljø av høyt utdannede matematikere, fysikere og teknologer på Lysaker.

Sysco hadde avdeling på Lysaker allerede, så de trenger ikke flytte langt. Kompetansen skal gi IT-selskapet som har spesialisert seg på Oracle-teknologi en økt styrke innen hovedsatsingsområdet, nemlig drift og IT-løsninger for den stadig mer digitaliserte kraft- og energibransjen.

Dette gir oss en spiss-kompetanse vi har manglet

Det er ikke mer enn fem ansatte de overtar. Virksomheten ble nylig spunnet ut av Enfo Consulting – eid av Agder Energi.

Løpende avtaler med kunder i kraft- og energibransjen følger med. Det samme gjør immaterielle rettigheter og noe programvare. Men det er de ansatte og kompetansen som er bakgrunn for oppkjøpet.

– De har lang erfaring med å utvikle algoritmer og «big data» analysesystemer. Dette gir oss en spisskompetanse vi har manglet, sier administrerende direktør Frank Vikingstad i Sysco til digi.no.

Han vil ikke røpe kjøpesummen.

Prediktiv analyse

Miljøet de overtar har i 7-8 år jobbet tett mot Statnett i et forskningssamarbeid. De har utviklet løsninger som identifiserer og rapporterer driftsproblemer i strømnettet.

Det inkluderer såkalt prediktiv analyse hvor maskinlæring, utregninger og analyse av store mengder data inngår for å avdekke feil før de inntreffer.

– Midt i blinken for vår del. Dette er et satsingsområde for oss og dette blir et miljø som også skal vokse hos oss, sier Vikingstad.

Tenkologene de nå overtar har nok vært vant til å jobbe mer forskningsrettet. Nå skal kompetansen de representerer i større grad kommersialiseres.

– Jeg tror vi kan bruke spisskompetansen deres mer målrettet. Fram til nå har de nok vært litt poteter innen forskning og utvikling, sier Sysco-sjefen.

De ansatte i Enfo Analytics gleder seg til å bli del av et større miljø.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.