Kjøper seg Internett-drakt i Asia

Software Innovation-sjef Per Kveim har kjøpt Singapore-selskapet Star Vision, noe som gir han både programvare for Internett-handel og 50 Internett-konsulenter.

Softtware Innovation har hittil levert systemer for dokumentadministrasjon og kundekontakt. Men med dagens oppkjøp av Star Vision fremstår selskapet plutselig som et langt bredere programvareselskap.

Star Vision har nemlig laget en komponentbasert programpakke for internett-handel og arbeidsflyt. De forskjellige bitene brukes av konsulentselskaper til å sette sammen kundetilpassede løsninger.


- Vi blir stadig sterkere på Internett, over halvparten av omsetningen er nå rettet mot Internett-prosjekter. Oppkjøpet gjør oss enda mer Internett-orienterte, sier Software Innovation-sjef Per Kveim til digi.no.

Les om Software Innovations snuoperasjon mot Internett:
Software Innovation kjøper webdesignere
Software Innovation bytter fra Windows til web
Software Innovation webifiserer alle sine produkter
Software Innovation kjøper dansk kundesystem
Kveim forteller at Software Innovation uventet fikk tilbudet om å kjøpe Singapore-selskapet for noen måneder siden.

- Vårt datterselskap Genera har jobbet sammen med Star Vision en stund, så vi kjenner selskapet godt og de tjener penger. Vi har ikke byttet hovedfokus, men muligheten for produktutvikling og salg av hverandres produkter i hverandres markeder er spennende, sier Kveim.

Selskapet har 50 ansatte og har i tillegg til å operere sin ordinære virksomhet, potensiale til å distribuere Software Innovations produkter. Selskapet disponerer i tillegg til egne ansatte, utviklingsressurser i Malaysia og Shanghai, som Software Innovation planlegger å benytte.

- Vi trenger større utviklingsressurser og har sett på flere alternativer, men her dukket det opp en mulighet som kan gi oss 20 utviklere raskt, sier Kveim.

Software Innovation betaler en minimumspris på 28 mill. i kontanter og 256.724 aksjer, noe som med gårsdagens kurs gir en totalpris på 65,6 millioner kroner. I tillegg kommer en inntekstbasert bonus basert på resultat for år 2000 og 2001 på maksimalt det samme, men da må selskapet ha 120 ansatte i slutten av 2001.

- Vi måtte betalt en høyere pris for tilsvarende selskap i Europa. Dessuten fikk vi en avtale der prisen er avhengig av inntekter, sier Kveim til digi.no.

Til toppen