Kjøper seg til avansert virtualisering

Microsoft girer nå opp sin satsning på virtualisering gjennom oppkjøp og egenutvikling.

Kjøper seg til avansert virtualisering

Microsoft girer nå opp sin satsning på virtualisering gjennom oppkjøp og egenutvikling.

Microsoft har bestemt seg for å kjøpe Boston-baserte Softricity, et selskap som leverer teknologi for virtualisering på applikasjonsnivå og software streaming.

– Microsofts virtualiseringsstrategi står i kontrast til nåværende alternativer for virtuell maskinadministrasjon som har en tendens til å være kompleks og kreve spesialiserte kunnskaper. Vi ser på virtualisering som en nøkkelteknologi for å hjelpe kunder med å oppnå selvadministrerende dynamiske systemer, sier Bob Muglia, Microsofts sjef for servere og verktøy i en pressemelding.

Med Softricity blir applikasjonene installert sentralt og så streamet ut til brukernes PC-er. Der ser ikke den lokale Windows installasjonen at programmet er installert. fordi den lokale programsnutten fra Softricity sørger for et virtuelt lag som avgrenser programmet fra den lokale installasjonen.

Kjøpesummen er ukjent og avtalen er heller ikke sluttført ennå.

Microsoft har til nå begrenset sin innsats på virtualiseringsteknologi til å levere Virtual PC og Virtual Server fra sitt kjøp av selskapet Connectix, men etter hvert som virtualiseringsteknologien har blitt mer moden og konkurrenten VMware har vokst seg kraftig opp har Microsoft kastet seg rundt for å svare.

I tillegg til kjøpet av Softricity satser programvaregiganten også på å få sin hypervisor teknologi raskere ut i markedet enn tidligere forventet. Den vil nå lanseres innen 180 dager etter lansering av Windows Longhorn Server.

Windows hypervisor er et tynt lag med programvare som kjører rett mot maskinvaren og som gjør at flere operativsystem kan kjøre direkte fremfor å måtte gå gjennom en fullt ut installert Windows server. Dette er samme måte som VMware benytter med sitt flaggskip produkt VMware ESX Server.

Microsoft utvikler også en sentralisert administrasjonsløsning for virtuelle data sentre som de kaller System Center Virtual Machine Manager.

Dette produktet skal gjøre det enklere for kundene å administrere virtuelle datasentere og å få på plass nyt virtuelle servere på et par minutter.

– Kundene forteller oss at de ikke ønsker å ta i bruk spesialiserte verktøy og kunnskaper for å håndtere virtualiseringselementene i sine datasentre. De ønsker å benytte de samme menneskene som allerede er opplært i Windows, sier Muglia i en pressemelding.

System Center Virtual Machine Manager kommer i beta utgave om cirka tre måneder.

    Les også:

Til toppen