AVTALER & KONTRAKTER

Kjøper selskap for å forbedre Google+

Google-oppkjøp kan bidra til bedre kretser selskapets delingstjeneste.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juli 2011 - 10:51

Google har den siste uken kjøpt minst to mindre selskaper, som begge har utviklet løsninger som på sikt vil kunne integreres med tjenester som allerede tilbys av Google i dag.

I slutten av forrige uke ble det kjent at Google har kjøpt Fridge, et New York-basert selskap med 4-5 ansatte som har utviklet en sosial nettverkstjeneste som lar brukerne organisere sine venner i grupper, hvor de kan dele fotografier og planlegge begivenheter.

– Akkurat nå er Google+ asymmetrisk. Vi kommer til å hjelpe dem med å lage delte områder, forteller Austin Chang, grunnlegger av Fridge, til Business Insider.

Fridge skal ha omtrent 40 000 unike besøkende i måneden. Det har blitt opprettet over 20 000 grupper.

I et blogginnlegg skriver Fridge at tjenesten legges ned og at de ansatte vil overføres til Google+-prosjektet.

Analyseselskapet comScore mener at Google+ passerte 20 millioner brukere allerede i forrige uke, omtrent tre uker etter at tjenesten ble åpnet i en tidlig og begrenset testutgave. Omtrent hver fjerde bruker er amerikansk, 63 prosent er menn. Med en andel på omtrent 35 prosent utgjør brukere i alderen 25-34 den største aldersgruppen.

Nøyaktig hvordan Google+ blir seende ut når Google etter hvert gjør den til en offisiell tjeneste, er det ingen som vet. Heller ikke Google. Mange av endringene som har kommet etter avdukingen er basert på forslag fra testbrukerne. Google har også meddelt at planene om å tilby Google+-profiler til virksomheter har blitt framskyndet. Foreløpig sletter selskapet profiler som helt klart ikke representerer en faktisk person, eller hvor det går klart fram at navnet er falskt. Google har fått kritikk for dette og ser ut til å ville endre policyen noe.

Google har også nylig kjøpt Pittsburgh Pattern Recognition (PittPatt), et selskap som siden 2004 har utviklet programvare for pålitelig ansiktsgjenkjenning i bilder og video. Google bruker allerede lignende teknologi i tjenester og programvare som YouTube, Picasa og Goggles, samt i bildesøket. Det er også ventet mer bruk av slik teknologi i forbindelse med Google+.

– Pittsburgh Pattern Recognition-teamet har utviklet innovativ teknologi innen området mønstergjenkjenning og synsevne for datamaskiner. Vi mener at deres forskning og teknologi kan komme til nytte for våre brukere på mange måter, og vi ser fram til å samarbeide med dem, sier en talsperson for Google til ZDNet.

De økonomiske betingelsene for de to oppkjøpene er ikke kjent.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.