Kjøper virusvern for lynmeldinger

Symantec har kjøpt et selskap som tilbyr sikkerhet og virusvern for lynmeldinger.

9. jan. 2006 - 12:51

IMlogic er en av tre amerikanske selskaper som de siste årene har konkurrert i markedet for sikring, logging, overvåking og arkivering av lynmeldinger. Det to andre er FaceTime Communications og Akonix.

I forrige uke kjøpte programvaregiganten Symantec investoreide IMlogic som har holdt det gående med såkornkapital på til sammen 34 millioner dollar. Kjøpesummen er ikke oppgitt, men Forbes anslår den til rundt 70 millioner dollar.

Symantec sier de vil innlemme IMlogics produkter i sine egne. IMlogic Real-Time Threat Protection System skal integreres i Symantecs øvrige varslingstjenester og verneprodukter, mens arkiveringsløsningene skal inn i Enterprise Vault.

Teknologien til IMlogic kan forenes med lynmeldingsklientene til de fleste store tjenestene.

Studier foretatt av aktørene i vernemarkedet for lynmeldinger tyder på en kolossal økning av angrep via lynmeldinger fra 2004 til 2005. Markedet er fortsatt ganske lite, anslagsvis i underkant av 40 millioner dollar ifølge analytikere.

Trass i de mange angrepene, har ingen av dem lykkes. Analytikerne venter at hackere i stadig større grad vil utnytte lynmeldinger for å angripe bedrifter, og at markedet for verneløsninger vil ta av når de får til noe som fører til omfattende ødeleggelser.

En annen faktor som holder markedet nede, er manglende integrasjon mot andre sikkerhetsløsninger. Symantecs kjøp av IMlogic åpner derfor for at de to andre aktører kan søke beskyttelse hos store partnere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.