Kjøpt opp etter fem måneders drift

Agder Energi girer opp sin allerede omfattende televirksomhet med et delkjøp i Mobyson.

Agder Energi girer opp sin allerede omfattende televirksomhet med et delkjøp i Mobyson.

Det siste året har nye mobilaktører hoppet opp som paddehatter. Billig drift og betaling over Internett har skaffet aktører som Mobyson mange nye kunder, mene analytikere har påpekt at det ikke er rom for så mange i markedet og har spådd en konsolidering.

Nå kommer kanskje første skritt.

"Kraftselskapet Agder Energi har gått inn på eiersiden i Mobyson. Agder Energi blir etter oppkjøpet majoritetsaksjonær i selskapet", skriver Mobyson i en pressemelding.

- Vi har siden lanseringen i juni hatt en klar strategi om å ha med oss en sterk medeier, sier Thomas Sandaker, daglig leder i Mobyson. I et marked med fokus på lave priser er det viktig at vi overfor våre kunder kan fremvise en langsiktighet i vår satsning.

Agder Energi er et av de største energi- og infrastrukturkonsernene i Norge. Selskapet eies av Statkraft SF og de 30 kommunene i Agderfylkene. Agder Energi har gjennom datterselskaper virksomhet innen vannkraft, vindkraft, bioenergi, fjernvarme, samt regional sluttbrukerportefølje innen strøm, mobiltelefoni, bredbåndstelefoni, bredbånd, fasttelefoni og forsikring.

- Eierskapet i Mobyson er først og fremst en strategisk industriell investering, og må sees i en større markedssammenheng, sier Bjørn Eirik Sinkaberg, konserndirektør i Agder Energi. Noe mer spesifikt om hva dette betyr fremover ønsker verken Sinkaberg eller Sandaker og si noe om nå. - Det vi kan love er at vi skal fortsette å være en aggressiv og konkurransedyktig aktør på dette markedet, sier Sandaker.

Mobyson tilbyr forhåndsbetalt mobiltelefoni til svært gunstige priser. Kundene betaler ingen månedsavgift og sender sms til 0,44 øre og betaler 0,84 øre pr minutt for tale.

Kundene kan ikke pådra seg kreditt og har full kontroll med forbruket. Dette gjør at Mobyson kan tilby sine tjenester til kunder helt ned til 15 år.

Til toppen