Kjøpte egne selskaper og gjemte pengene

En tidligere nøkkelperson i Software Innovation kjøpte egne selskaper og gjemte pengene i skatteparadis.

Kjøpte egne selskaper og gjemte pengene

En tidligere nøkkelperson i Software Innovation kjøpte egne selskaper og gjemte pengene i skatteparadis.

Geir Harry Abelseth jobbet som direktør i Software innovation fra 1998 til 2000. Mens han jobbet der, kjøpte han opp selskaper som han selv hadde eierinteresser i, og så plasserte han pengene i skatteparadis. Totalt skal det dreie seg om over 100 millioner kroner, ifølge Drammens Tidende.

I 1998 kjøpte Software Innovation Genera AS for cirka 40 millioner kroner, og i 2001 ble Ementa AS kjøpt for 25 millioner kroner. I tillegg ble også selskapet Wnet solgt til Software Innovation i 2001. Abelseth hadde eierinteresser i alle selskapene.

- Min klient har erkjent straffskyld fult ut, sier advokat Kim Gerts fra advokatfirmaet Brodtkorb & Gerts til Drammens Tidende.

Abelseth ble pågrepet 28. november i fjor. Han ble fremstilt for varetekt, men innrømmet skatteunndragelse og slapp derfor varetekt. Saken har ikke kommet opp for retten ennå, men førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim, sier til Drammens Tidende at han forventer flere tilståelsesdommer og tiltalesaker i tiden fremover.

Software Innovation har ikke brukt mye tid på saken, utover å bistå Økokrim med informasjon.

- Vi har ikke brukt noe intern tid på det. Det skjedde på slutten av 90-tallet. Vi har bistått Økokrim og hjulpet de med å finne relevant informasjon, sier Frode Haugli, administrerende direktør i Software Innovation til digi.no.

Utover det gjør ikke Software Innovation noe med saken.

- Vi har ikke gjort noe annet og har ikke funnet grunn til å gjøre det, sier Haugli.

Han vet ikke om det ble oppdaget at Abelseth kjøpte selskaper som han hadde eierinteresser i, eller om det har noe å gjøre med at Abelseth sluttet i 2000.

- Det vet jeg absolutt ikke noe om, sier Haugli til digi.no.

Les mer om saken hos Drammens Tidende:

    Les også:

Til toppen