AVTALER & KONTRAKTER

Kjøpte toppdomene i jula

Rolf Larsen måtte grave dypt i lommeboka.

VANT: En lang kamp er over for Rolf Larsen, som endelig kan juble for å ha sikret seg et generisk toppnivådomene (gTLD).
VANT: En lang kamp er over for Rolf Larsen, som endelig kan juble for å ha sikret seg et generisk toppnivådomene (gTLD).
30. des. 2013 - 10:42

Cloudnames og IT-gründer Rolf Larsen kan puste lettet ut. I julen har de gått seirende ut i en nervepirrende kamp om nytt toppnivådomene, der de risikerte å tape store penger.

Så har det også kostet flesk å vinne frem.

Det norske oppstartselskapet grep sjansen i fjor da ICANN åpnet for en historisk og hittil eneste utvidelse av nettets navnekonvensjon.

Svindyrt

Foruten Statoil og flyselskapet SAS, som begge gikk for sine respektive firmanavn, var Cloudnames eneste norske aktør som betalte den skyhøye inngangsprisen på flere millioner kroner for å få lov til å søke.

I flere måneder har Rolf Larsen forsøkt å stable på beina nok penger til å kjøpe ut den amerikanske domenegiganten Donuts, som i likhet med dem hadde søkt om å eie «.global».

Donuts hentet inn 100 millioner dollar på å søke over 300 nye toppnivådomener. I forrige uke trakk de sin søknad om .global. Det skjedde etter avtale med norske Cloudnames.

Larsen bekrefter at de nå har sikret seg dette toppdomenet mot å betale en klekkelig sum i kompensasjon til den andre søkeren.

Hva de har betalt er hemmelig, men digi.no har grunn til å tro at dette kostet dem flere millioner dollar.

Det var på selveste julaften at Rolf Larsen kunne konstatere at det siste hindret mot selskapets forretningsidé var ryddet av veien.

Ambisjonen er global, med utleie av plass der .global er tenkt å fungere som et attraktivt alternativ til mer kjente .com.

Foreløpig er det etablert en nettside på www.dotglobal.info, inntil de kan ta i bruk sin egen ressurs for eksempel gjennom going.global. Selskapet opplyser til digi.no at de nå jobber med å få på plass en liten driftsorganisasjon, samtidig som de jobber med lansering.

Cloudnames er også én av seks søkere som forsøker å vinne .cloud.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.