Kjør 3D-grafikk over en hel vegg

Hvis du absolutt skal skryte av ditt grafikkort, slår denne boksen bena under alt annet.

Hvis du absolutt skal skryte av ditt grafikkort, slår denne boksen bena under alt annet.

I jakten på stadig høyere oppløsning og mer naturtro bilder, ser det ikke ut til å være noen ende på hvor mange tranistorer som kan puttes inn i grafikkløsninger. I fjor kom løsninger fra ATI og Nvidia for å koble sammen to og to kort inne i en PC, men i går lanserte Nvidia neste hakk.

Nvidias Quadro-Plex kobler sammen fire kort, men det er det selvfølgelig ikke plass til inne i en vanlig PC. For å få plass til kortene og en egen, enorm strømforsyning, har Nvidia laget en ekstern boks som er koblet til et spesialkort man setter inn i PCen.

Boksen takler en oppløsning på opp til 148 millioner bildepunkter, skriver Nvida - noe som tilsvarer et multiskjermsystem på 3,8 x 3,8 millioner bildepunkter.

Quadro-Plex er dog ikke beregnet på en vanlig PC - selv de mest hardbarkede spillfanatikere vil nok si nei takk til en prislapp på 17.500 dollar -107.000 kroner uten moms. Og det er den billigste av tre modeller.

Løsningen er trolig beregnet på multiskjerm-systemer for underholdning, utstillinger og til 3D/virtual reality-systemer for forskning og utvikling.

Dette er et marked som i dag har vært dominert av ATI-eide 3Dlabs og løsninger fra SGI.

Til toppen