FORBRUKERTEKNOLOGI

Kjør 3D-grafikk over en hel vegg

Hvis du absolutt skal skryte av ditt grafikkort, slår denne boksen bena under alt annet.

3. aug. 2006 - 09:28

I jakten på stadig høyere oppløsning og mer naturtro bilder, ser det ikke ut til å være noen ende på hvor mange tranistorer som kan puttes inn i grafikkløsninger. I fjor kom løsninger fra ATI og Nvidia for å koble sammen to og to kort inne i en PC, men i går lanserte Nvidia neste hakk.

Nvidias Quadro-Plex kobler sammen fire kort, men det er det selvfølgelig ikke plass til inne i en vanlig PC. For å få plass til kortene og en egen, enorm strømforsyning, har Nvidia laget en ekstern boks som er koblet til et spesialkort man setter inn i PCen.

Boksen takler en oppløsning på opp til 148 millioner bildepunkter, skriver Nvida - noe som tilsvarer et multiskjermsystem på 3,8 x 3,8 millioner bildepunkter.

Quadro-Plex er dog ikke beregnet på en vanlig PC - selv de mest hardbarkede spillfanatikere vil nok si nei takk til en prislapp på 17.500 dollar -107.000 kroner uten moms. Og det er den billigste av tre modeller.

Løsningen er trolig beregnet på multiskjerm-systemer for underholdning, utstillinger og til 3D/virtual reality-systemer for forskning og utvikling.

Dette er et marked som i dag har vært dominert av ATI-eide 3Dlabs og løsninger fra SGI.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.