BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjør Android-apper på Chromebook

Nå er det mulig.

Nå kan en liten håndfull Android-applikasjoner også kjøres på Chromebooks.
Nå kan en liten håndfull Android-applikasjoner også kjøres på Chromebooks. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. sep. 2014 - 09:46

Chromebooks og Googles Chrome OS handler for det meste om webapplikasjoner. Riktignok kan mange av Chrome-applikasjonene kjøres uten nettilgang. Men webplattformen har fortsatt noen begrensninger, sammenlignet med applikasjoner som kjøres nærmere «jernet». I tillegg er det mulig å bruke virtualiserte skrivebord og applikasjoner ved hjelp av blant annet Citrix Receiver for Chrome.

Under utviklerkonferansen Google I/O kunngjorde Google at det vil bli mulig å kjøre visse Android-applikasjoner i Chrome OS.

Det første offentlig tilgjengelige resultatet av dette prosjektet, som kalles for App Runtime for Chrome (ARC), er nå tilgjengelig i form av fire mer eller mindre kjente Android-apper – Duolingo, Evernote, Sight Words og Vine, som nå altså kan kjøres i Chrome OS.

Deler av ARC er utgitt som åpen kildekode.

Google opplyser at selskapet i de nærmeste månedene vil samarbeide med utvalgte Android-utviklere for å gjøre utvalget av Android-apper for Chrome OS større. I blogginnlegget etterlyser selskapet tilbakemeldinger fra brukerne om hvilke apper de ønsker at skal kunne kjøres på Chromebooks i framtiden.

Chromebook-plattformen har oppnådd en viss suksess på grunn av blant annet forholdsvis lav pris og enkel administrasjon. Men nå kommer flere pc-leverandører med enkle, Windows-baserte pc-er i omtrent den samme prisklassen. Windows tilbyr flere muligheter enn Chrome OS, men også fart, smidighet og batteritid teller. Om Windows vil gi et godt inntrykk på så enkel maskinvare, vil vise seg når disse maskinene kommer på markedet.

Microsoft har på denne siden plukket ut noen antatt fordelaktige egenskaper ved Windows-baserte pc-er som ikke tilbys av Chrome OS. Men det kan nok diskuteres om maskinvaren til de kommende, Windows-baserte Chromebook-konkurrentene er tilstrekkelig til alt som er oppgitt i oversikten, for eksempel spilling av Call of Duty.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.