BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjør Chrome med flere profiler samtidig

Planlegger at hvert nettleservindu skal kunne knyttes til ulike Google-kontoer.

Slik vil profilvalget vises i de enkelte vinduene i Windows- og Linux-versjonen av Chrome. I Mac-versjonen vil profilvalget vises sammen med resten av menyen.
Slik vil profilvalget vises i de enkelte vinduene i Windows- og Linux-versjonen av Chrome. I Mac-versjonen vil profilvalget vises sammen med resten av menyen. Bilde: chromium.org
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. nov. 2010 - 11:40

Et designdokument utgitt av Chromium-prosjektet, som Google Chrome-nettleser er basert på, forteller om en kommende funksjonalitet som vil kunne være nyttig for mange brukere av nettleseren.

Dagen versjon av Chrome har, i likhet med flere andre nettlesere, støtte for kjøres med ulike profiler. Men som det er beskrevet her, kreves det at brukeren taster inn et kommandolinjeflagg for å starte nettleseren med en annen profil enn grunnprofilen.

Nå skal profilfunksjonaliteten utvides betydelig og gjøres lettere tilgjengelig.

Slik vil profilvalget vises i de enkelte vinduene i Windows- og Linux-versjonen av Chrome. I Mac-versjonen vil profilvalget vises sammen med resten av menyen. <i>Bilde: chromium.org</i>
Slik vil profilvalget vises i de enkelte vinduene i Windows- og Linux-versjonen av Chrome. I Mac-versjonen vil profilvalget vises sammen med resten av menyen. Bilde: chromium.org

Ifølge designdokumentet vil man kunne velge profil fra et ny og godt synlig meny i nettleservinduet. Hvert nettleservindu kan benytte en profil uavhengig av de øvrige vinduene, og dersom nettleseren stenges og åpnes igjen, vil vinduene åpnes på nytt med de samme profilene som ble benyttet da nettleseren ble lukket.

Profilene i Chrome er knyttet til Google-kontoer og inkluderer også brukerinnstillingene, bokmerker, nettleserutvidelser, applikasjoner fra den kommende Chrome Web Store og separat Incognito Mode.

Kommende dialog for oppretting av nye profiler. <i>Bilde: chromium.org</i>
Kommende dialog for oppretting av nye profiler. Bilde: chromium.org

Applikasjoner som kjøres i bakgrunnen, på utsiden av nettleservinduene, krever dog visse unntak.

Designdokumentet forteller ingenting om når dette vil bli tilgjengelig i Chrome, men dette er funksjonalitet som også må sees i sammenheng med den antatt kommende lanseringen av det nettleserorienterte operativsystemet Chrome OS. Etter planen skulle de første Chrome OS-baserte enhetene ha kommet i salg nå, men det er nå klart at det først vil skje i 2011.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.