Kjør Mac- eller PC-apper på iPad

Parallels lanserer ny virtualiserings-programvare.

Kjør Mac- eller PC-apper på iPad
Parallels nye programvare, Access, lover å gi iPad-brukerne tilgang til sine PC eller Mac-programmer direkte på nettbrettet. Bilde: Parallels

Amerikanske Parallels, som er mest kjent for programvaren som gir Mac-brukere mulighet til å kjøre Windows, lanserte tirsdag en løsning for å kjøre Windows og Mac-apper rett i iPaden. Påstanden fra selskapet er at programvaren vil la deg kjøre applikasjonene som om de var laget for iPad, noe mange har prøvd på tidligere – og like mange mislykkes med. Med Access håper Parallels å endelig lykkes.

Det fungerer ved at man laster ned en klient til pc-en eller Mac-en samt at man installerer appen Access. Gjennom denne appen får man tilgang til programmene fra maskinen i et enkelt «appifisert» grensesnitt.

Ifølge teknologibloggen The Verge, som har testet programvaren, fungerer løsningen ganske bra, og Parallels har sørget for at programmene lar seg betjene med fingrene selv om de ikke er tilpasset for dette.

Det er noe forsinkelse, som er naturlig når man bruker iPaden til å betjene programmer på en annen maskin, men The Verge melder at hastigheten vil variere mye i takt med hastigheten på nettverket man er på. Parallels hevder også at de har optimalisert løsningen for dårlige nettverk. Men du kan nok glemme å bruke Access til å spille PC-spill via iPad.

Prisen? 79,99 dollar eller rett i underkant av 500 kroner. Prisen vil nok gjøre dette til et produkt som ikke blir allemannseie ettersom flere av de kritiske programmene man vil bruke etter hvert blir tilgjengelig også på Apples nettbrett.