BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjør Mac OS X på PC-en

CherryOS er et nytt produkt som lar PC-brukere kjøre Mac OS X oppå Windows.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2004 - 06:21

CherryOS fra Maui X-Stream (MXS) er et program som emulerer G4-prosessoren som finnes i mange Macintosh-maskiner. Emuleringen inkluderer også G4-prosessorens multimediekomponent, Velocity Engine (AltiVec).

Ved hjelp av dette programmet er det mulig for Windows-brukere å installere Mac OS X på PC-en, slik at de får en virtuell Macintosh-maskin kjørende i et eget vindu. Mac OS X gis tilgang til blant annet nettverk og CD-ROM, samt ekspansjonsporter som USB, PCMCIA, PCI og Firewire. Det skal også være mulig å dra og slippe filer mellom operativsystemene.

CherryOS koster 50 dollar og kan bestilles fra CherryOS-nettstedet. Filen som da kan lastes ned, skal være på omtrent 7 megabytes. Mac OS X må kjøpes separat.

En formening om hvordan dette ser ut, får du på denne skjermdumpen.

Som ved alle andre emulatorer og virtuelle datamaskiner, er ytelsen noe begrenset. Ifølge MXS skal Mac OS X kunne kjøres like raskt på en maskin med 3,2 GHz Pentium 4 og CherryOS, som på en 800 MHz G4-maskin. En bærbar maskin med 1 GHz prosessor oppleves ifølge selskapet omtrent som en bærbar G3-maskin. Selskapet anbefaler dog at PC-en minimum har en 2 GHz prosessor, 256 MB med minne og 3 GB ledig harddiskplass.

CherryOS kan kjøres på Windows 98 eller nyere.

Ifølge Wired, planlegger selskapet å lansere en selvstendig utgave av CherryOS, det vil si at det skal kunne kjøre på PC-er uten annet operativsystem, i januar eller februar neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.