Kjør Microsoft Office direkte på Linux

CrossOver fra CodeWeavers lar deg kjøre Microsoft Office og Lotus Notes direkte på Linux, uten å emulere Windows.

CodeWeavers har arbeidet siden 1996 med løsninger for å bringe Microsoft-programmer til Linux, og er en av de kommersielle støttespillerne til WINE Development HQ, et åpen kildekodeprosjekt som tar sikte på å tilby full Windows-kompatibilitet for Unix-brukere.

CodeWeavers-produktene tar sikte på å gjøre det mulig for Linux-brukere å kjøre Windows-programvare direkte under Linux, uten å måtte emulere hele Windows-miljøet. To produkter er nylig sluppet: CrossOver Office 1.0.0, og CrossOver Plugin 1.1.0.

CrossOver Office selges over web for 55 dollar, og lar deg installere flere Office-programmer og Lotus Notes direkte under Linux, uten at det er nødvendig å betale en Windows-lisens.

Applikasjonene integreres direkte i Gnome- eller KDE-miljøet og kjøres som ethvert annet Linux-program. Versjon 1.0.0 støtter Word, Excel, Powerpoint og Outlook, men ennå ikke Access eller Internet Explorer. Det kreves en Intel-kompatibel PC i minst 200 MHz. Løsningen skal være testet på flere varianter av Linux, blant andre Red Hat, SuSE, Mandrake, Debian og Caldera.

CrossOver Plugin 1.1.0 selges for 25 dollar. Hensikten er å la deg kjøre Windows-plugins på en Linux-nettleser, for eksempel Netscape, Mozilla eller Opera. Blant plugins den lar deg kjøre, er QuickTime, ShockWave Director, Windows Media Player 6.4 og lesere for Word, Excel og Powerpoint.

CodeWeavers lover å utvide tallet på Microsoft-applikasjoner som kan kjøres på CrossOver i tiden framover. Det gis kvantumrabatt ved kjøp av flere lisenser innen samme organisasjon. Målgruppen beskrives som bedrifter som er i ferd med å gå over til Linux, konsulenter spesialisert innen drifting av PC-er, samt brukere av ulike former for tynne klienter.

Til toppen