Kjør OpenOffice.org fra minnepinnen

Stadig mer programvare kan installeres og kjøres fra minnepinner. OpenOffice.org 2.0 er blant nyhetene.

U3 Smart Drive er en plattform for kjøring av Windows-programvare som er installert og lagret på spesielle minnepinner i stedet for på harddisken til en PC. Både selve programvaren og brukerens innstillinger lagres på minnepinnen. Dette gjør det mulig å bruke programvaren, med de samme innstillingene, på tvers av alle PC-er hvor Windows 2000 eller XP er installert.

Utvalget av U3-kompatible USB-minnepinner er begrenset, men økende. Blant selskapene som leverer dette, finner man SanDisk, Memorex, TwinMOS, PQI, Kingston og Verbatim. I Norge er i hvert fall Kingston DataTraveler DT U3 tilgjengelig i størrelsene 512 og 1024 MB, til henholdsvis 364 og 639 kroner hos de billigste forhandlerne.

Mengden av programvare som støtter U3-standarden øker stadig. Verdt å nevne er blant annet Mozillas Firefox og Thunderbird, WinRAR, Skype, Trillian, ICQ, Avast! Anti-virus og WinAmp.

    Les også:

Blant programvaren som komme i U3-versjoner, finner man ACDSee 7 og IrfanView.

I går ble det annonsert U3-versjoner av kontorpakkene ThinkFree og OpenOpen.org 2.0, Internet Explorer-skallet Maxthon og Yahoo! toolbar.

En oversikt over alle U3-programvaren, inkludert lenker, finnes på denne siden.

Til toppen