Kjør Silverlight på Linux

Det kompatible friprog-alternativet Moonlight er klar i betautgave.

Kjør Silverlight på Linux

Det kompatible friprog-alternativet Moonlight er klar i betautgave.

digi.no skrev for et par uker siden at den første betaversjonen av Moonlight - åpen kildekodeimplementasjonen av Microsofts Silverlight-teknologi - var tilgjengelig. Det var den også - en stund, inntil nedlastingslenken ble fjernet igjen.

Hva som var årsaken til dette, vet vi ikke, men i går kunngjorde Miguel de Icaza, leder at Mono-prosjektet som Moonlight delvis baseres på, at den første betaversjonen er tilgjengelig som en plugin til Firefox på Linux.

Den første utgaven av Moonlight, som etter planen skal lanseres den 20. januar 2009, skal ha en motor som er kompatibel med Silverlight 1.0. Den skal også støtte Microsoft Media Pack.

Betaversjonen kan lastes ned fra denne siden i både 32- og 64-bits utgaver. Den installeres som en vanlig utvidelse til Firefox. Det anbefales at man benytter Firefox 3.

Foreløpig er det bare en håndfull Linux-distribusjoner som støttes offisielt. Spesielt gjelder dette 64-bits utgaven.

Utviklingen av Moonlight 2.0 skal allerede være i gang. Denne skal implementere en Silverlight 2.0-kompatibel motor, støtte for Deep Zoom-funksjonen og rammeverk for kontroll og layout. I tillegg skal den støtte Microsoft Media Pack 2.0.

Veikartet for Moonlight 2.0 innebærer at en alfaversjon blir klar den 18. mars 2009. Deretter følger en betaversjon i midten av april, før den endelige versjonen lanseres i september.

    Les også:

Til toppen