BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjør Windows på «retina»-skjerm

Tettere integrasjon mot Mac enn noensinne.

Virtualisering: Parallels gjør det mulig å kjøre flere ulike gjeste-operativsystemer på Mac.
Virtualisering: Parallels gjør det mulig å kjøre flere ulike gjeste-operativsystemer på Mac. Bilde: Selskapet
31. aug. 2012 - 10:33

Virtualisering er teknologi som kort fortalt gjør det mulig å installere et operativsystem inne i et annet. På Mac-plattformen er det særlig to aktører som kniver om å levere det mest populære alternativet. VMware med sin «Fusion» og «Desktop» fra Parallels.

Begge foreligger nå i nye versjoner, som knytter OS X og Windows tettere sammen enn noen gang.

Den mest iøynefallende nyheten med Parallels 8 er full støtte for Apples høyoppløste «Retina»-skjermer. Nå kan du kjøre Windows-programmer, skrivebordet og Windows 8 Metro-apper på nyeste Macbook Pro i all sin prakt.

Opplevelsen skal være helt sømløs, hvis vi skal dømme ut ifra selskapets kunngjøring.

- Valget mellom Mac og Windows behøver ikke å være et enten/eller. Parallels gjør det mulig å benytte de applikasjonen som er best egnet for ditt behov, enten det er en app til OS X, Windows, Google Chrome OS, Ubuntu eller til og med Android, sier selskapets norske president Birger Steen.

Ny er også tilpasningen til Mountain Lion. Du kan blant annet plassere Windows-programmer i den iOS-inspirerte «Launchpad»-menyen. Programmene kan kjøres både som vinduer side-om-side med Mac-vare eller i fullskjermmodus.

Varslinger fra den virtuelle Windows-maskinen du kjører knyttes også mot det tilsvarende meldingssystemet til OS X, Notification Center. Det innebærer at lynmeldinger eller varsler om programvareoppdateringer som du mottar under Windows, vil dukke opp i OS X.

Det er også full støtte for dra-og-slipp-funksjonalitet mellom den virtuelle maskinen (VM) og operativsystemet og vice versa.

Raskere

Sammenlignet med tidligere versjoner skal ytelsen ha fått et kraftig løft. Parallels oppgir at lese/skrive-operasjoner og spill er opptil 30 prosent raskere. Det skal også være raskere å starte opp, stenge ned, vekke eller legge en VM i dvale.

Eksisterende kunder kan oppgradere til Parallels 8 allerede nå. Produktet kommer for salg til nye kunder fra og med tirsdag i neste uke. Listeprisen er på rundt 80 dollar.

VMware

Deres største konkurrent VMware har nettopp lansert sin nye Fusion 5 til OS X. I likhet med Parallels' siste er også dette produktet optimalisert for Mountain Lion og Windows 8.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.